Orchard schoenen. Betaalbare diabetesschoenen

Orchard schoenen zijn comfortschoenen die gemaakt zijn voor diabetes patiënten. Orchard diabetesschoenen zijn preventief en beschermend voor diabetes patiënten met beginnende voetklachten.


Orchard schoenen zijn Nederlandse comfortschoenen voor diabetes patiënten die ontwikkeld zijn door de Macintosh Retail Group (MRG) in samenwerking met het Diabetesfonds. MRG is eigenaar van onder andere Scapino, Dolcis, Manfield, Invito, PRO en Intreza.

De meeste comfortschoenen voor diabetes patiënten zijn behoorlijk duur, maar Orchard diabetesschoenen zijn heel betaalbaar. Bovendien zijn ze modieuzer dan de gemiddelde andere diabetesschoen. Er zijn Orchard diabetesschoenen voor dames en heren.

Wil je weten wat er allemaal voor Orchard schoenen zijn en wat deze betaalbare diabetesschoenen kosten? Kijk dan bij de aanbiedingen van Orchard schoenen.

De voeten van diabetes patienten zijn kwetsbaar. Daarom moeten goede diabetesschoenen aan specifieke eisen voldoen. Ze moeten beschadigingen en wondjes aan de voeten tegengaan, bijvoorbeeld door hun stevigheid maar ook door een naadloze en gladde afwerking. Ze moeten geschikt zijn voor op maat gemaakte steunzolen en voetbedden, beschikken over een sluiting die niet knelt, gemaakt zijn van ademende materialen en voldoende ruimte rondom de tenen bieden. Een goede diabetesschoen, zoals de Orchard schoenen, beschikken tevens over een antislipzool voor meer stabililiteit en een ondersteunend voetbed.

Orchard schoenen voldoen aan al deze eisen. Maar de fabrikant doet meer in de strijd tegen diabetes. Met de  introductie van de Orchard diabetesschoenen in 2012 is er tevens een Research & Development fonds opgericht dat onderzoek doet naar diabetesvoeten en diabetesschoenen. Dit fonds wordt beheerd door MRG, NEA en Het Diabetes Fonds. Voor ieder verkocht paar Orchard diabetesschoenen wordt er een euro in het fonds gestort. In 2014 resulteerde dit in een cheque t.w.v. €143.841.

/* begin Google Analytics */ /* eind Google Analytics */