Quick. Sportieve schoenen uit Nederland

Quick is een Nederlands sportmerk dat veel sportieve schoenen in het assortiment heeft. Quick maakte naam als eerste fabrikant van voetbalschoenen in Nederland, maar het assortiment is in de loop der jaren flink verbreed.


Naast sportschoenen, sneakers en gympen levert Quick ook klittebandschoenen, veterschonen, laarzen , hoge schoenen en halfhoge schoenen voor heren, dames, kinderen en zelfs baby's.


De geschiedenis van Quick schoenen
Quick werd al in 1905 in het Gelderse Hengelo opgericht. Toen al begon met met het maken van sportschoenen. Quick was in tal van sporten actief. Het familiebedrijf maakte de boksschoenen voor Bep van Klaveren, de schoenen voor de Olympische ploeg van 1928, en later ook de schaatsschoenen van Kees Verkerk. Ook in tennis, hockey en wielrennen was Quick zeer actief.

Quick voetbalschoenen
Maar voetbalschoenen waren het meest belangrijk voor Quick. In de jaren vijftig en zestig speelde 75 procent van de Nederlandse voetballers op de voetbalschoenen van Quick (de  Quickies).Deze voetbalschoenen zijn herkenbaar aan de twee strepen met blokjes. Ook in het buitenland was Quick in die tijd een grote naam.

Quick failliet
Een te dure productie in de Nederlandse fabriek en een te slechte marketing (Quick vond de kwaliteit veel beter dan de publiciteit) deden het schoenenmerk in de jaren 80 de das om. In 1986 en 1992 (na een doorstart) gaat Quick failliet.

Comeback Quick
In 2001 keert Quick echter terug. Nu vanuit het Zuid-Hollandse Strijen en met groot succes. Er worden een half miljoen paar schoenen per jaar verkocht evenals vele tassen en mode-accessoires. Quick brengt vele klassieke modellen in een nieuw jasje opnieuw op de markt, maar er worden veel vele nieuwe modellen ontworpen. Schoenontwerper Jan Jansen en modeontwerper Jeroen van Tuyl zijn actief voor Quick en ontwierpen de Quick exclusieve series schoenen. Samen met DJ Armin van Buuren brengt Quick de kledinglijn Q by Armin op de markt.

Quick succesvol
Quick is in meer dan 20 landen actief en is daarmee weer één van Nederlands grootste en belangrijkste schoenenmerken.

Kijk in het eerder genoemde overzicht voor de Quick schoenen en accessoires tegen de laagste prijs