Mexx schoenen en laarzen

Hoewel Mexx een zeer bekend modemerk is, bestaat Mexx pas sinds 1980. Ook de schoenen van Mexx zijn wereldberoemd. Mexx heeft schoenen voor dames, heren en kinderen.


Mexx schoenen zijn - evenals de andere Mexx mode - trendy, maar niet overdreven trendy. Mexx schoenen en laarzen zijn draagbaar voor iedereen.

Een internationaal merk mode en schoenen
Mexx is opgericht door de Indier Rattan Chadha. Hij deed dat in Voorschoten zodat Mexx een Nederlands merk is. In 1971 kwam Chadha in Nederland aan met slechts 1.000 guldens als bezit. Toen hij het merk in 2001 het door hem opgerichte Mexx verkocht aan het Amerikaanse modebedrijf Liz Claiborne uit New York. Dit leverde Rattan Chadha honderden miljoenen op. het hoofdkantoor van Mexx is inmiddels verhuist van Voorschoten naar Amsterdam.

Mexx is in die relatief korte tijd uitgegroeid tot de 30 grootste merken van Europa. Mexx mode en schoenen zijn te koop in meer dan 50 landen.

Mexx laarzen en schoenen
Het modemerk Mexx is mede door zijn modieuze schoenen en laarzen bekend geworden. Vooral de laarzen zijn erg populair. Bij veel modellen laarzen mixt Mexx leer en suede. Niet zelden zijn Mexx laarzen stoer en ruig. Maar er zijn ook pittige Mexx pumps te koop.