Tod's schoenen

Tod's (Tods) schoenen zijn Italiaans schoenen van bijzonder hoge kwaliteit. Tod's maakt herenschoenen en damesschoenen, maar bijvoorbeeld ook tassen, portemonnees, riemen en andere lederwaren.Tod's is een echt kwaliteitsmerk, dat prachtige producten maakt van de beste soorten leer. Tod's schoenen zijn luxe schoenen die ook bij de celebrities zeer populair zijn.

Het schoenenmerk Tod's is wereldberoemd geworden door de kenmerkende mocassin van dit merk. Met zijn handgemaakte mocassins brak Tods door waarna oprichter Diego Della Valle ook ballerina op de markt bracht die bijzonder populair werd. Maar Tod's maakt meer dan alleen instappers. Een succesnummer van de laatste jaren is de pump met hoge hakken en nopjes aan de achterkant.

Hier kun je online het beste Tod's schoenen kopen

Deze online winkels hebben het beste assortiment Tod's schoenen tegen de laagste prijzen.


Tod's mocassins

De Tod's mocassin is nog altijd de meest bekende van de Tod's schoenen. In 1970 ontwierp Diego Della Valle een casual mocassin met een chique uitstraling. Deze uitstraling zorgt ervoor dat deze casual schoen ook heel goed bij officiƫle gelegenheden gedragen kan worden. Dit was voor die tijd vrij bijzonder, evenals de noppen aan de onderkant van de mocassin.Geprikt uit het telefoonboek

Hoewel de schoenenfabriek van de familie Della Valle al sinds begin 1900 bestond was dit de doorbraak van de fabriek. De naam Tod's werd in die periode ook pas voor het eerst gebruikt. Het verhaal gaat dat Diego Della Valle deze naam koos toen hij een willekeurige naam selecteerde uit het telefoonboek van Boston. Ene mijnheer Tod was de gelukkige en werd naamgever van dit succesvolle Italiaanse merk schoenen.


Tegenwoordig behoort Tod's tot de grootste fabrikanten van schoenen voor heren en dames. Het merk heeft zeven eigen schoenfabrieken en twee fabrieken waar hun tassen gemaakt worden.