Le Temps des Cerises schoenen en laarzen

Le Temps des Cerises (De Kersentijd) is een bekend Frans strijdlied, maar ook een Frans merk schoenen dat heel mooie schoenen maakt in retro stijlen.


Le Temps des Cerises schoenen zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen. En Le Temps des Cerises schoenen zijn er in vele modellen. Sneakers, laarzen, sandalen, booties en vele andere soorten schoenen.

De geschiedenis van het Franse merk schoenen Le Temps des Cerises begint bij spijkerbroeken. In de jaren 80 importeert importeert  men Amerikaanse Propagande jeans om deze in zijn winkeltje in Marseille te verkopen. Verder verkoopt dit - overigens in die tijd heel bekende winkeltje - vooral tweedehands denim. Zijn zoon ontwikkelt een procedee om denim te laten verkleuren en zo ouder te laten lijken. Zo ontstaat het modemerk Le Temps des Cerises dat vintage en retro kleding produceert.

Als Le Temps des Cerises ook schoenen gaat maken en verkopen zie je daarin de stijl van de retro jeans van dit merk in terug. Op z'n minst zijn Le Temps des Cerises heel passende schoenen om bij jeans te dragen. Stoer en een tikkeltje retro schoenen en laarzen.