Munich schoenen. Sportschoenen en retro sneakers

Je zou verwachten dat Munich sneakers uit Duitsland komen, maar nee, Munich is een Spaans merk schoenen.Zoals zoveel sneakers komen Munich schoenen voort uit een bepaalde sport. Dit maal vormde de basis geen tennisschoenen, hardloopschoenen of basketbalschoenen maar zaalvoetbalschoenen. Munich heeft hier mooie sportieve straatsneakers voor dagelijks gebruik van gemaakt.

Informatie Munich schoenen

Munich schoenen worden wel liefkozend Xjes genoemd naar de X die duidelijk op iedere Munich sneaker aanwezig is. Munich is dan ook een merk schoenen met een trouwe aanhang. Maar het schoenenmerk bestaat dan ook al meer dan 50 jaar.

Of eigenlijk nog langer, want Munich komt voort uit het schoenenmerk Berneda dat in 1939 is opgericht. Bernada was gespecialiseerd in sportschoenen. In 1964 verscheen de X voor het eerst op de schoenen en werd het merk omgedoopt tot Munich. De grote doorbraak van het merk kwam echter pas in de jaren 80.


Retro schoenen

Munich sneakers hebben een retro uitstraling. Munich schoenen zijn makkelijk te herkennen als een Munich en zeker niet alleen door de X op de schoen. Ze hebben een uniek uiterlijk, vaak bont gekleurd in meerdere kleuren.

Munich schoenen zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen. Het merk is - naast sportschoenen - helemaal gespecialiseerd in sneakers. Andere soorten schoenen maken ze niet. Deze schoenmaker houdt zich voor de verandering wel bij zijn leest.

Kijk in het bovengenoemde overzicht van aanbiedingen voor alle Munich schoenen.