Munich schoenen. Retro sneakers

Je zou verwachten dat Munich sneakers uit Duitsland komen. Munich betekent immers München. Maar nee, Munich is een Spaans merk schoenen.


Zoals zoveel sneakers vinden Munich sneakers hun oorsprong in een bepaalde sport. Dit maal vormde de basis geen tennisschoenen, hardloopschoenen of basketbalschoenen maar zaalvoetbalschoenen. Munich heeft hier mooie sportieve straatversies voor dagelijks gebruik van gemaakt.

Hier koop je in Nederland Munich sneakers

Munich schoenen kun je bij onderstaande online winkels vinden. Deze shops hebben de beste aanbiedingen tegen de beste prijzen.


Let op! In Nederland worden vooral Munich kindersneakers verkocht. Ben je op zoek naar Munich schoenen voor heren of dames? Kijk dan bij de bovenste winkel (Spartoo).


Informatie Munich schoenen

Munich schoenen worden wel liefkozend Xjes genoemd naar de X die duidelijk op iedere Munich sneaker aanwezig is. Munich is dan ook een merk schoenen met een trouwe aanhang. Maar het schoenenmerk bestaat dan ook al meer dan 50 jaar.

Of eigenlijk nog langer, want Munich komt voort uit het schoenenmerk Berneda dat al in 1939 is opgericht. Bernada was gespecialiseerd in sportschoenen. In 1964 verscheen de X voor het eerst op de schoenen en werd het merk omgedoopt tot Munich. De grote doorbraak van het schoenmerk Munich kwam echter pas in de jaren 80.

Retro schoenen

Munich sneakers hebben een retro uitstraling. Munich schoenen zijn makkelijk te herkennen als een Munich en zeker niet alleen door de X op de schoen. Ze hebben een uniek uiterlijk, vaak bont gekleurd in meerdere kleuren.Munich schoenen zijn er voor mannen, vrouwen en kinderen. Het merk is - naast sportschoenen - helemaal gespecialiseerd in sneakers. Andere soorten schoenen maken ze niet. Deze schoenmaker houdt zich voor de verandering wel bij zijn leest.

Munich kinderschoenen

Hoewel Munich ook heel veel sneakers voor volwassenen maakt zijn in Nederland vooral de sneakers voor jongens en meisjes populair. Munich sneakers voor volwassenen zijn een stuk lastiger verkrijgbaar, maar bij de eerstgenoemde winkel bovenaan kun je deze ook in Nederland allemaal bestellen.


Kijk in het bovengenoemde overzicht van aanbiedingen voor alle Munich schoenen.