Onitsuka Tiger schoenen en sneakers

Onitsuka Tiger schoenen zijn sportieve sneakers uit Japan. Het zal niet meevallen een schoenmerk te vinden met een nog stoerdere naam dan Onitsuka Tiger.


En stoer zijn de Onitsuka Tiger schoenen ook. Het zijn coole sneakers en gympen die hun oorsprong hebben in de basketbal-sport.Onitsuka Tiger schoenen worden in Japan gemaakt. Oorspronkelijk was dit schoenmerk gespecialiseerd in basketbalschoenen maar het aanbod aan Onitsuka Tiger schoenen is in de loop der jaren flink uitgebreid. Ze maken nu ook andere sportschoenen zoals hardloopschoenen, heel veel sneakers en bijvoorbeeld ook snowboots. Kijk hier voor aanbiedingen van Onitsuka Tiger schoenen.

Informatie Onitsuka Tiger schoenen

Sinds 1949 maakt Onitsuka Tiger al zijn stijlvolle sportproducten. In al deze Onitsuka Tiger sportschoenen en andere sportkleding vind je de Japanse waarden wat betreft vakmanschap en aandacht voor detail terug.Oprichter en naamgever van Onitsuka Tiger was Kihachiro Onitsuka. Deze Japanner was er een groot voorstander van dat de jeugd veel aan sport deed. Wat hem minder beviel was dat in die tijd de meeste studenten nog op blote voeten basketbal speelden. Basketbal was sterk in opkomst in Japan in de jaren 40.Onitsuka ontwikkelde in samenwerking met het High School-basketbalteam van Kobe basketbalschoenen en ontwikkelde in de tientallen jaren daarna deze schoenen door tot de bijna optimale basketbalschoenen die het nu zijn. Onitsuka Tiger basketbalschoenen werden zelfs vanaf de jaren 60 naar de USA geĆ«xporteerd. Vanaf 1975 maakt Onitsuka Tiger ook kleding, en natuurlijk zijn er tegenwoordig de mooie Onitsuka Tiger sneakers die geĆÆnspireerd zijn op de legendarische basketbalschoenen van dit Japanse merk schoenen.In 1977 fuseerde Onitsuka met een tweetal andere Japanse producenten van sportkleding tot Asics. De naam  Onitsuka Tiger is nu een label binnen het grote Asics concern.