Beste wandelschoenen

Wie lange afstanden wandelt heeft goede wandelschoenen nodig. Daarom kijken we hier naar de beste wandelschoenen die er momenteel te koop zijn.


Het betreft wandelschoenen van de beste merken gespecialiseerd in dit soort schoenen. Maar ook wandelschoenen die heel betaalbaar zijn. Kijk hieronder voor de beste merken wandelschoenen.

Of neem een kijkje bij de aanbiedingen van wandelschoenen bij alle belangrijke winkels. Daar vind je alle wandelschoenen, wandellaarzen, bergschoenen en wandelsandalen.

De beste merken wandelschoenen

Meindl
Meindl schoenen zijn uitstekende wandelschoenen en outdoorschoenen. Jaarlijks worden er meer dan een miljoen paar verkocht. Meindl maakt alle soorten wandelschoenen, en alles is van de beste kwaliteit.

Lowa
Een toonaangevend Duits merk in wandelschoenen en outdoorschoenen. Lowa wandelschoenen zijn schoenen van topkwaliteit, met optimale comfort, grip, demping en steun.

Merrell
Merrell is een toonaangevend merk in wandelschoenen. Het zijn comfortabele lichte schoenen die tegen een stootje kunnen en je voeten heerlijk droog houden. Heel goede wandelschoenen!

Salomon
Salomon is één van de allerbeste fabrikanten van outdoor-schoenen. Vooral de Salomon wandelschoenen worden vaak geprezen. Salomon wandelschoenen geven bijzonder veel grip op een natte en gladde ondergrond.

Hanwag
Ook het Duitse Hanwag is een echte specialist. Ze maken wandelschoenen, bergschoenen en andere outdoor schoenen van zeer hoge kwaliteit.

Tecnica
Tecnica is een Italiaans merk schoenen dat bekend staat om hun uitstekende outdoor schoenen. Binnen het uitgebreide Tecnica assortiment bevinden zich ook uitstekende wandelschoenen.

Scarpa
Ben je op zoek naar wandelschoenen die onder de zwaarste omstandigheden presteren? Kijk dan eens naar de wandelschoenen van Scarpa. Dit is een Italiaans/Zwitserse specialist in bergschoenen, wandelschoenen en klimschoenen. Scarpa maakt het beste van het beste!

The North Face
Een label van sportkleding en outdoor kleding dat bijzonder goede wandelschoenen maakt.

Peak Performance
Peak Performance is een merk sportkleding dat vooral bekend is uit de wintersport en sporten als golf en hardlopen. Maar Peak Performance maakt ook uitstekende wandelschoenen.

Panama Jack
Panama Jack is van oorsprong een echte specialist in wandelschoenen. Tegenwoordig maakt dit merk ook veel andere schoenen, maar de expertise op het gebied van wandelschoenen is natuurlijk nooit verloren gegaan. Een aanrader!

Teva
Teva maakt sportieve outdoor schoenen. In het assortiment zitten ook veel goede wandelschoenen.

Regatta
Brits outdoor kledingmerk dat beroemd is om zijn waterdichte outdoorkleding. Goede wandelschoenen en snowboots maakt Regatta ook. Deze zijn er voor dames, heren en kinderen.

Columbia
Als specialist in outdoor-schoenen heeft het Amerikaanse Columbia natuurlijk vele goede wandelschoenen in het assortiment. Topkwaliteit!

Berghaus
Berghaus is een Brits merk wandelschoenen, al zal je dat door de Duitse naam niet verwachten. Berghaus is een innovatief schoenmerk dat veel voor de ontwikkeling van wandelschoenen en outdoorschoenen doet. Deze wandelschoenen zijn van topkwaliteit.

Jack Wolfskin
Het Duitse Jack Wolfskin is een echte outdoor specialist. Naast outdoor schoenen en kleding maken ze bijvoorbeeld ook slaapzakken, tenten en koffers, Jack Wolfskin wandelschoenen zijn dan ook echte sterke wandelschoenen die tegen de zwaarste omstandigheden kunnen.

Camel Active
Zoals veel merken wandelschoenen komen ook de Camel Active wandelschoenen (foto bovenaan) uit Duitsland. Het zijn uitstekende wandelschoenen van een merk in outdoor schoenen dat over de hele wereld te koop is.

Grisport
Grisport is in Nederland vooral bekend om haar werkschoenen en veiligheidsschoenen, maar deze Italiaanse schoenfabrikant maakt ook heel mooie en goede wandelschoenen en bergschoenen. Grisport wandelschoenen zijn betaalbaar en heel goed van kwaliteit.

New Balance
New Balance is tegenwoordig vooral bekend om zijn mooie sneakers maar van origine is het een fabrikant van hardloopschoenen en wandelschoenen. En deze schoenen hebben ze nog volop in hun collectie. Mooi en van goede kwaliteit, zoals we van het Britse New Balance gewend zijn.

Rieker
De Zwitserse Rieker schoenen staan bekend om hun bijzonder hoge draagcomfort. Het zijn bijzonder lichte, flexibele schoenen met een zeer goede schokabsorbtie die goed berekend zijn op het uitzetten van de voeten tijdens het lopen. Goede eigenschappen voor wandelschoenen. Rieker heeft dan ook uitstekende en zeer comfortabel lopende wandelschoenen in het assortiment.

Keen
Het outdoor-schoenenmerk Keen is een echte specialist in schoenen die gebruikt kunnen worden in extreme omstandigheden. Zo beschikken Keen wandelschoenen bijvoorbeeld over een versterkte neus. Keen maakt ook hele veel wandelsandalen, met de beroemde Keen Newport sandaal als meeste bekende Keen wandelschoen.

Hi-Tec
Britse wandelschoenen met een Nederlands tintje. Hi-Tec maakt sportschoenen, outdoorschoenen en wandelschoenen van hoge kwaliteit.

Dachstein
Dachstein Outdoor Gear is een Oostenrijks outdoor schoenmerk dat uitstekende wandelschoenen en bergschoenen maakt. Dachstein schoenen zijn geschikt voor bergwandelingen onder zware omstandigheden, maar ook gewoon voor een stevige wandeling in Nederland.

Kaikkialla
Betaalbare goede wandelschoenen voor heren en dames. Kaikkialla (Fins voor "overal") maakt lage en hoge wandelschoenen, wandellaarzen en wandelsandalen.

Salewa
Van oorsprong Duits outdoormerk (tegenwoordig Italiaans) dat vooral onder bergsporters en bergwandelaars erg populair is. Salewa maakt op het gebied van schoenen vooral bergschoenen en wandelschoenen. Ideale wandelschoenen voor wandelingen in bergachtig gebied voor heren, dames en kinderen.

Mountain Peak
Ben je op zoek naar heel goedkope wandelschoenen? Kijk dan eens naar Mountain Peak schoenen. Deze zijn heel goedkoop. Natuurlijk haalt de kwaliteit het niet bij de topmerken.