Victoria schoenen. Spaanse eenvoud

Victoria schoenen zijn Spaanse schoenen met een tennisachtergrond. In Spanje is Victoria min of meer synoniem met tennis maar pas de laatste jaren slaat het merk echt zijn vleugels uit over de rest van Europa. Engeland en Italiƫ zijn al om, en via internet zijn de Victoria schoenen nu ook in Nederland en Belgiƫ te koop.


Naast tennisschoenen maakt en verkoopt het Spaanse Victoria ook ander soorten schoenen zoals ballerina's, sneakers, booties, espadrilles.

Er zijn Victoria schoenen voor dames, heren en kinderen.


Hoewel ze pas na het jaar 2000 internationaal zijn gegaan is Victoria toch een oud merk schoenen. Het bestaat al sinds 1915. De stichter heeft het schoenmerk naar zijn vrouw vernoemd. Toen Victoria in de jaren 70 gevulkaniseerd rubber ging gebruiken voor zijn schoenen brak het merk in Spanje pas echt door.

Victoria schoenen worden gekenmerkt door een eenvoudig maar fris design. Victoria schoenen zijn makkelijk zelf op te pimpen, iets dat door het merk wordt aangespoord. Via de website kun je de door jezelf aangepaste schoenen aan de andere Victoria fans laten zien.

Victoria is ook een heel milieuvriendelijk merk. De meeste Victoria schoenen zijn volledig van katoen gemaakt met een zool van natuurlijk rubber. De gebruikte verf is milieuvriendelijk evenals het productieproces.