Sandalen heb je in tal van soorten en stijlen. Je hebt damessandalen met schacht, met sleehak en met plateauzool, je hebt Romeinse sandalen en je hebt teensandalen. En bijna alle grote merken schoenen hebben sandalen in hun aanbod.

Toch hebben we een poging gedaan om de beste merken sandalen voor dames voor je op een rijtje te zetten. Met informatie over deze merken, en met links naar aanbiedingen van de sandalen van dit merk.

Alle merken hieronder zijn topmerken die damessandalen van hoge kwaliteit maken. Maar natuurlijk is dit overzicht niet compleet. Kijk voor veel meer sandalen in het overzicht met sandalen. Daar kun je door je wensen en eisen aan te vinken je beste sandalen kiezen uit vele duizenden damessandalen.

Of kijk bij de aanbiedingen van damessandalen voor het aanbod aan sandalen bij alle belangrijke schoenenwinkels in Nederland.

Dit zijn de merken met de mooiste en beste sandalen

Gabor sandalen
Zoek je modieuze sandalen van zeer hoge kwaliteit? Kijk dan eens bij het aanbod van de Duitse schoenfabrikant Gabor. Deze specialist in modieuze damesschoenen heeft onder andere heel veel mooie sandalen in de collectie.

Bij Gabor vind je vooral veel mooie sandalen met hakken en sleehakken.

Replay sandalen
Een ander topmerk voor prachtige modieuze damessandalen is Replay. Replay maakt prachtige sandalen in alle soorten en maten.

Replay sandalen zijn damessandalen met hoge hakken, lage hakken, sleehakken en platte zolen. Hun zomercollectie omvat vele hippe trendy sandalen van de hoge kwaliteit die je van dit merk gewend bent.

Birkenstock sandalen
Het zal je bekend zijn. Wie sandalen zoekt waarop de hele dag probleemloos en comfortabel gelopen kan worden heeft aan Birkenstock sandalen de beste keuze.

Birkenstocks zijn sandalen die zelfs voor lange wandelingen geschikt zijn door hun geweldig goede en comfortabele voetbed. Ga voor Birkenstock als je comfortabele sandalen zoekt.

Papillio sandalen
Maar voor Papillio sandalen geldt hetzelfde als voor de Birkenstocks. Papillio is namelijk een dochterbedrijf van Birkenstock en Papillio sandalen zijn voorzien van hetzelfde geweldige voetbed als de Birkenstock sandalen. Het enige verschil is is dat Papillio sandalen wat exclusiever en modieuzer zijn dan de Birkenstocks.

Vind je Birkenstocks saai? Maar kun je het draagcomfort van deze sandalen wel waarderen? Kijk dan eens naar de wat hipper gekleurde Papillio’s.

Timberland sandalen
Timberland maakt heel sterke schoenen van hoge kwaliteit, maar dit betekent niet dat deze schoenen niet mooi, modieus en elegant kunnen zijn. Integendeel. Kijk maar naar de prachtige sandalen van dit merk.

Voor mannen heeft Timberland stoere outdoor-sandalen, maar voor dames zijn er ook heel modieuze trendy sandalen te vinden in de Timerland zomercollectie.

Ash sandalen
Heel veel hippe damessandalen bij Ash. Veel sandalen met hoge hakken, maar ook sleehakken en platte zolen. Ash biedt damessandalen in alle soorten. Hip en van hoge kwaliteit. Ash sandalen zijn een aanrader als je trendy damessandalen zoekt.

Cypres sandalen
Ook Cypres uit België is vooral bekend om zijn damesschoenen en meisjesschoenen voor de zomer. In het Cypres assortiment horen dan ook vanzelfsprekend sandalen en slippers, en deze luchtige zomerschoenen vind je dan ook volop bij Cypres.

De sandalen zijn zelfs het meest populaire schoeisel van dit Belgische topmerk.

Clarks sandalen
Mooie stijlvolle damessandalen in alle soorten tegen heel betaalbare prijzen. Clarks is het grootste schoenenmerk van Groot Brittannië en één van de grootste van Europa.

Lazamani sandalen
Lazamani sandalen zijn heel modieuze damessandalen. Bij Lazamani vind je vooral sandalen met een platte zool of lage hak. Lazamani sandalen zijn sierlijk en vrouwelijk van ontwerp net zoals de bekende dameslaarzen van dit populaire schoenenmerk uit Nederland.

Chie Mihara sandalen
Chie Mihara sandalen zijn prachtige design sandalen voor dames van de allerhoogste kwaliteit. Het prijskaartje dat aan Chie Mihara sandalen hangt is pittig maar je krijgt dan ook iets bijzonders.

Kijk hier maar eens voor de vele veelzijdig vormgeven Chie Mihara sandalen en pumps.

Bibi Lou sandalen
Ook het Spaanse Bibi Lou staat bekend om haar mooie en vooral ook unieke sandalen. Dit zijn prachtige zomerschoenen voor zelfverzekerde dames.

Er is een ruime keuze uit sandalen, pumps en andere zomerschoenen met een goed draagcomfort en van prima kwaliteit.

Bruno Premi sandalen
Zoek je originele damessandalen? Dan zijn de sandalen van Bruno Premi ook een aanrader. Dit zijn unieke design sandalen.

Teva sandalen
Teva sandalen zijn sandalen die goed tegen zware en natte omstandigheden kunnen. Dat geldt vooral voor de Teva watersandalen, maar ook voor andere Teva sandalen en natuurlijk ook voor de damessandalen van dit Amerikaanse merk.

Op het gebied van outdoor sandalen is Teva de absolute nummer één. Kijk daarom bij Teva als je sandalen zoekt die alles aankunnen.

Grendha sandalen
Deze in Brazilië gemaakte damessandalen hebben een geheel eigen uiterlijk. Het zijn unieke modieuze sandalen. Vaak in opvallende kleuren en opgevrolijkt met steentje, kralen en vlechtjes.

Grendha is een goed merk voor wie originele modieuze damessandalen zoekt. Kijk dan ook vooral eens bij de Crendha sandalen als je damessandalen zoekt die er anders uitzien dan de sandalen van andere merken.

Rieker sandalen
Rieker schoenen staan bekend om hun flexibiliteit en lichte gewicht. Dat betekent dat Rieker schoenen heel aangenaam zitten en lopen, en dat geldt ook voor de Rieker sandalen.

Rieker biedt heel veel keuze aan damessandalen. Wil je zeer comfortabele sandalen? Kijk dan vooral eens hier bij de Rieker collectie.

Kanna sandalen
Kanna is een schoenmerk dat bekend staat om zijn prachtige zomerschoenen voor dames. In de meeste gevallen zijn dat espadrilles, schoenen met een hak van jute of touw. In deze collectie Kanna espadrilles bevinden zich ook heel veel mooie sandalen.

De Kanna sandalen zijn een echte aanrader o eens te bekijken want dit zijn heel modieuze zomerschoenen voor dames.

Michael Kors sandalen
Michael Kors maakt prachtige designschoenen voor dames. Voor sierlijke damessandalen heeft Michael Kors veel aandacht.

Als designer staat Michael Kors garant voor unieke en eigentijdse sandalen voor dames. Zeer modieus, zeer goed afgewerkt en van de hoogste kwaliteit.

Rapisardi sandalen
Rapisardi sandalen zijn heel mooie en chique handgemaakte damessandalen uit het Toscaanse Florence.
Rapisardi staat vooral bekend om zijn dameslaarzen, maar ook de collectie Rapisardi sandalen is bijzonder mooi, goed en breed.
Zie ook: Sandalen tips