Kinderschoenen met klittenband (velcro)

Heel veel kinderschoenen zijn voorzien van klittenband als sluiting (Belgische benaming: velcro). Niet verwonderlijk want met klittenband kun je schoenen snel en makkelijk afsluiten en goed klittenband houdt de schoenen net zo dicht als veters dat doen.Klittenbandschoenen zien er tegenwoordig ook bijzonder stoer en sportief uit. Kinderen blijven dan ook na het behalen van hun 'veterdiploma' nog graag klittenband schoenen dragen. Vooral bij jongens blijven schoenen met dat lekker makkelijke klittenband nog lange tijd populair.

Tip: Kijk hier voor goede schoenen voor weinig geld bij de aanbiedingen van klittenbandschoenen van de grote online schoenenwinkels

Vrijwel alle goede merken kinderschoenen hebben volop klittenbandschoenen in de collectie. Of je nu schoenen voor een dreumes, peuter, kleuter of wat ouder kind zoekt, er is volop keuze. Kijk bij de beste merken kinderschoenen voor de beste schoenmerken op dit gebied.

Het gemak van klittenband-schoenen
Veters dichtknopen is vaak geen pretje bij een peuter die niet stil wil staan maar wil spelen. Daarom zijn de meeste peuterschoenen voorzien van klittenband. Kleuters kunnen met klittenband hun schoenen zelf makkelijk aantrekken en voor de wat oudere kinderen (veterdiploma-gediplomeerd) zijn schoenen met klittenband gewoon lekker makkelijk in het gebruik. Bij schoenen voor volwassenen kom je klittenband nauwelijks tegen. Hoogstens bij sportschoenen of bij damesschoenen waar een kleine klittenbandsluiting de gesp vervangt.

Klittenband of velcro
Klittenband, vaak foutief klitteband genoemd, heet in België en in veel talen zoals het Frans en het Engels velcro. Velcro is eigenlijk een merknaam, en een samentrekking van de Franse woorden voor fluweel (VELours) en haakje (CROchet). Nederland is niet de enige taal die een eigen woord voor klittenband heeft. In het Duits noemt men het bijvoorbeeld Klettverschluss en in het Zweeds kardborreband.

Klittenband is in 1941 uitgevonden door de Zwitser Georges de Mestral na het bestuderen van klitten (zaadplantjes) in zijn kleding en de vacht van zijn hond. Hij maakte de manier waarop de zaadbollen zich aan de kleding of vacht hechtte na, en het klittenband / velcro was geboren. In 1951 bracht hij het eerste klittenband voor kleding op de markt en in 1957 stichtte hij in Amerika het bedrijf Velcro wat klittenband wereldberoemd maakte.

Beste schoenen met klittenband
Kijk bij de eerder genoemde beste merken kinderschoenen voor de beste fabrikanten van klittenbandschoenen.