Pons Quintana schoenen. Bijzonder (mooi)

Pons Quintana schoenen zijn kwaliteitsschoenen uit Spanje. Pons Quintana is vooral bekend om zijn unieke gevlochte leren damesschoenen.


Pons Quintana schoenen zien er elegant en modieus uit. Het oude Spaanse merk levert uitsluitend schoenen van hoge kwaliteit af.

Kenmerkend voor veel Pons Quintana schoenen is het traditioneel gevlochten leer. Een techniek die in Spanje al lang bekend is maar in de modewereld nooit eerder gezien was. Pons Quintana presenteerde zijn gevlochten leren schoenen op de handelsbeurs van Dusseldorf en verkocht daar in 3 dagen 15.000 paar van deze schoenen.

Kijk voor mooie Pons Quintana schoenen tegen scherpe prijzen bij de aanbiedingen van Pons Quintana schoenen.

De geweven techniek kom je tegen bij diverse modellen Pons Quintana schoenen zoals sandalen, pumps en esprilles. In de wintercollectie komen we minder geweven leer tegen, maar dat neemt niet weg dat er ook heel mooie Pons Quintana laarzen en winterschoenen te koop zijn.

Leuk om te weten
 • Pons Quintana is een merk van elegante damesschoenen, maar de allereerste Pons Quintana schoen was een kinderschoen, de Chicarro. Met deze kinderschoen maakte Pons Quintana naam waardoor de schoenproducent kon groeien tot het label wat het nu is.
   
 • Drie jaar later, in 1956, maakte Pons Quintana indruk met een breed scala aan damesslippers waaronder de nog altijd beroemde Pons Quintana Babucha. Hierna ging men ook herenslippers maken.
   
 • In de jaren zestig ging men voor de productie van Pons Quintana schoenen deels op machinale productie over. Delen van de schoen worden echter tot nu toe nog steeds met de hand gemaakt.
   
 • Vanaf 1975 ging men zich met Pons Quintana schoenen meer op de internationale markt richten. Tot dan was Pons Quintana vooral een producent van slippers maar dit veranderde vanaf die tijd. Vanaf 1980 stopte het bedrijf helemaal met het maken van slippers vanwege een te grote buitenlandse concurrentie. Pons Quintana ging zich vanaf dat moment richten op klanten die kwaliteit belangrijker vinden dan de prijs.
   
 •  Doordat de zoon en dochter van de oprichter Santiago Pons Quintana de leiding binnen het bedrijf overnamen werd de stijl verder verjongd. er werden Italiaanse en Franse designers aangenomen die de schoenen van het merk nog internationaler maakten.