Beste cowboylaarzen (western laarzen)

Cowboylaarzen (ook wel western laarzen genoemd) zijn stoere laarzen in Amerikaanse western stijl voor dames en heren. Veel schoenmerken brengen cowboylaarzen of laarzen met een western tintje uit, maar er zijn ook echte specialisten.


Wij kijken hier naar de beste merken die cowboylaarzen / westernlaarzen uitbrengen. Mooie cowboy laarzen tegen heel betaalbare prijzen.

Mustang
Mustang is een bekend schoenenmerk dat ooit begonnen is als specialist in cowboylaarzen. Inmiddels is Mustang een grote schoenenfabrikant met een brede collectie schoenen en laarzen maar in veel Mustang laarzen en schoenen vind je nog steeds de western stijl terug. Zoals veel producenten van cowboylaarzen komt Mustang niet uit Amerika. Het is een Duits merk.

Tony Mora
Zo komt ook Tony Mora niet uit de USA maar van het Spaanse eiland Mallorca. Dat neemt niet weg dat Tony Mora echte cowboylaarzen en laarzen in western stijl maakt. Western laarzen voor dames en voor heren, korte laarzen en hoge laarzen. Soms maakt Tony Mora daarbij gebruik van exotische leersoorten van andere dieren dan runderen.

Sendra
ook Sendra is een Spaanse fabrikant van western laarzen. Hoewel Sendra ook andere soorten laarzen en schoenen maakt zijn ze vooral bekend om hun cowboylaarzen voor heren en dames. Al in 1913 is Sendra begonnen met de productie van westernlaarzen. Een echte pionier dus.

Mexicana
Echte handgemaakte westernlaarzen uit Mexico. Mexicana maakt prachtige laarzen in westernstijl voor dames. Mexicana is niet het goedkoopste merk, maar het zijn werkelijk schitterende laarzen en booties van absolute topkwaliteit.

Kentucky's Western
Kentucky's Western is een specialist in cowboylaarzen en bikerboots. Deze prachtige cowboylaarzen zijn geheel gemaakt van echt leer en van hoge kwaliteit. Toch zijn Kentucky's Western laarzen heel betaalbaar. Deze stoere western boots zijn er voor zowel mannen als vrouwen.

Loblan
Nog zo'n specialist in bikerboots en vooral cowboylaarzen. Bij Loblan kun je terecht voor prachtige hoge en lage cowboylaarzen voor vrouwen en mannen, Deze western boots worden met de hand gemaakt door ervaren schoenmakers. De kwaliteit van deze western laarzen is zeer hoog.

Perlita Peaches
Western laarsjes en western laarzen voor dames. Met de hand gemaakt, en niet alleen heel mooi en stoer om te zien, maar ook van hoge kwaliteit en met een hoog draagcomfort.

Bunker
Bunker is geen specialist in cowboylaarzen maar de western stijl is in veel schoenen en laarzen van dit Spaanse merk terug te vinden. Bunker laarzen en schoenen staan prachtig onder een stoere jeans.

Goosecraft
Stoere laarsjes uit Amsterdam. Goosecraft is vooral bekend om zijn stoere leren jasjes. Hun laarsjes en laarzen passen daar prima bij. Stoere laarsjes, vaak met een vleugje western.

Harley Davidson 
De schoenen van motorfabrikant Harley Davidson worden logischerwijs vaak als motorlaarzen omschreven. Heel veel van hun laarzen zijn echter in western stijl. Maar rijdt de moderne cowboy dan ook tegenwoordig niet op een motor?