Blundstone schoenen en booties

Blundstone schoenen zijn stoere booties van hoge kwaliteit. Blundstone is een oud Australisch schoenenmerk. Het bestaat al sinds 1870. De schoenen worden wereldwijd verkocht.


Al sinds mensenheugenis is Blundstone een innovatief bedrijf dat stoere herenschoenen van zeer goede kwaliteit maakt. Blundstone schoenen zijn sterk en zitten heel comfortabel.

Blundstone schoenen zijn ijzersterk. Ze zijn ontwikkeld voor Australische arbeiders en boeren die onder de zwaarste omstandigheden moeten werken. Kenmerkend voor veel Blundstone schoenqen zijn de elastische tussenstukken op de verder van leer gemaakte schoen.

Kijk hier voor aanbiedingen van Blundstone schoenen

De geschiedenis van Blundstone
In 1853 arriveerde de broers James en Thomas Cuthbertson vanuit Engeland in Australiƫ. In het plaatsje Hobart Town begonnen ze een schoenmakerij waarin ze schoenen maakte, repareerden en importeerden. John Cuthbertson, een zoon van James, nam later het bedrijf over en bouwde het uit tot een succesvolle schoenenfabriek.
In 1932 kochten John en zijn zoon de zaak van John Blundstone, een andere Engelse immigrant die ook een schoenenfabriek was begonnen. De fabrieken werden samengevoegd en voortaan werd de naam Cuthbertson alleen nog gebruikt voor de leerlooierij en ging de productie van schoenen verder onder de naam Blundstone.

Blundstone schoenen
Land: Australiƫ
Sinds: 1870
Soort schoenen: Booties voor heren en jongens
Veel gemaakte spelfouten: Bluntstone, Blunstone