De beste pantoffels / sloffen

Pantoffels zijn heerlijk aangename en zachte schoenen voor in huis. En deze huisschoenen zijn aangenaam warm aan je voeten. Pantoffels zijn ideaal voor herfstavonden en winteravonden, of als je 's morgens net je bed uitkomt, en de vloer is nog koud.


Wij kijken hier naar de verschillende soorten pantoffels, naar de beste merken pantoffels en naar de winkels waar je voordelig deze beste pantoffels kunt kopen.

Andere woorden voor pantoffels zijn sloffen, muilen of huisschoenen. Daarnaast zijn er verschillende soorten pantoffels zoals Zweedse muilen en Spaanse sloffen.Rhode pantoffels

Volgens velen komen de beste pantoffels van de merken Rhode en Giesswein. Rhode is één van de belangrijkste Duitse schoenfabrikanten en een groot deel van de collectie van Rhode bestaat uit pantoffels voor heren en dames. Het is een echte pantoffel-specialist. Rhode maakt tientallen modellen  pantoffels. Deze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en voldoen aan het draagcomfort en andere eisen die aan goede pantoffels gesteld worden.


Giesswein pantoffels

Het Oostenrijkste Giesswein is een andere grote pantoffel-fabrikant. Evenals Rhode is Giesswein een specialist in sloffen en pantoffels. Giesswein pantoffels zijn erg sterk, onder andere door het toepassen van rubber in de sloffen. Giesswein maakt pantoffels voor dames, heren en kinderen.Rhode en Giesswein vormen samen de eredivisie op pantoffel-gebied. Andere goede fabrikanten van pantoffels zijn het Zweedse Shepherd, dat pantoffels van lamswol en schaapswol maakt, en Living Kitzbühel. Luxe leren pantoffels (ook wel huisschoenen genoemd) vind je bij het Duitse pantoffelmerk Fortuna.


Warmbat pantoffels

Heel aangenaam zijn ook de pantoffels van Warmbat Australia. De buitenkant van deze pantoffels zijn gemaakt van suède maar Warmbat pantoffels zijn gevoerd met heerlijk schapenwol van Merino schapen. Dit zijn sloffen op zijn comfortabelst, de Uggs onder de pantoffels.


Voor goedkopere pantoffels kun je ook terecht bij het Nederlandse merk Blenzo. En heel goedkope pantoffels kun je vinden bij het Deichman sloffen-merk Casa Mia,

Een ander Nederlands merk dat gespecialiseerd is in pantoffels is Ruby Brown. Ruby Brown pantoffels zijn niet alleen zacht en comfortabel maar vaak ook uniek van vormgeving.

Eigenschappen goede pantoffels

Een goede pantoffel is licht en soepel. Pantoffels moeten ook zacht en warm aanvoelen, en je moet deze schoenen heel makkelijk aan en uit kunnen trekken. Ook is het fijn als je op je pantoffels even naar buiten kunt lopen. En natuurlijk is het plezierig als pantoffels licht zijn.

Voering

Pantoffels kunnen gemaakt zijn van sof, leer of wol. Wol wordt vooral voor de voering gebruikt. Schapenwol is de beste wol voor pantoffels. Gevoerde pantoffels zijn warm aan de voeten. Niet iedereen vindt dat even fijn. Hoe dikker de wollen voering is, hoe warmer de slof, hou daar rekening mee met de keuze van pantoffels.

Zool

Een ander verschil in pantoffels betreft de zool. Je hebt pantoffels met een harde zool en pantoffels met een zachte zool. Op de variant met een harde zool kun je makkelijk even naar buiten lopen, het voordeel van een zachte zool is dat deze sloffen weer wat aangenamer zitten. Je voelt ze nauwelijks zitten en kunt er lekker met opgetrokken benen mee op de bank of in een stoel zitten.


Een antislip-zool is aan te raden bij pantoffels. Hiermee glij je niet snel uit op een gladde vloer of in de badkamer.

Soorten pantoffels

Er zijn verschillende soorten pantoffels / sloffen.

Spaanse sloffen

De meest eenvoudige pantoffels zijn de Spaanse sloffen. Dit zijn stoffen schoenen die je hele voet omsluiten. Steun geven Spaanse sloffen absoluut niet, wel houden ze je voeten warm.

Muilen

De meeste pantoffels hebben een muilvorm. Van voren zijn deze muilen geheel gesloten, maar je hiel is niet bedekt. Het nadeel is dat je voeten daarom niet zo warm worden als bij gesloten sloffen, het voordeel van muilen is dat je makkelijk in en uit de pantoffel stapt.

Ballerina-pantoffels

Ook ballerina-pantoffels omsluiten je voeten niet geheel. Nu is echter de hiel wel dicht, maar aan de bovenzijde van de voet zijn ze open. Bij deze sloffen kan de bovenkant van je voet dus koud blijven.

Pantoffelsokken

Pantoffelsokken zijn een variant voor volwassenen op de bekende babysokken met een stevige onderkant. Je hebt deze pantoffelsokken met een voering en zonder voering. Bij deze laatste draag je sokken in de pantoffelsok. Pantoffelsokken zijn heel warm en comfortabel maar niet erg modieus.

Magnetron pantoffels

Magnetron pantoffels zijn een verhaal apart. Deze sloffen kun je voor gebruik in de magnetron voorverwarmen. Hiermee zijn magnetron sloffen de enige sloffen waarbij je voeten meteen warm zijn (al gaat dat bij Spaanse sloffen ook heel snel).

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor goede pantoffels en sloffen voor weinig geld.