Beste fitness schoenen

Fitness is een sport waarbij niet alleen de spieren maar ook de gewrichten en pezen zwaar worden belast. Dat geldt voor aerobics, pilates, cardio, steps, bodypump, dance en andere vormen van fitness.

fitness schoenen


De belasting van het lichaam kan bij iedere vorm van fitness anders zijn. Het is daarom belangrijk dat je goede allround fitness schoenen draagt of fitness schoenen die goed voldoen aan de eisen die jouw soort fitness aan de schoenen stelt. Hier vind je alle informatie.

Gympies zijn geen goede fitness schoenen 

Een paar standaard gympies volstaan niet voor de schokken die je lichaam krijgt tijdens het beoefenen van fitness. Goede fitnessschoenen bieden meer demping dan normale gymschoenen doen. Tijdens het dansen en springen krijgen je spieren, pezen en gewrichten daarvoor veel te veel te verduren.

Aanbiedingen fitness schoenen

Kijk bij Beste fitness schoenen kopen voor de aanbiedingen van fitness schoenen bij alle belangrijke online winkels die fitness schoenen verkopen. Deze winkels hebben het beste assortiment fitnessschoenen en hanteren de laagste prijzen.

Demping bij goede fitness schoenen

Voor extra demping zijn diverse systemen uitgevonden die vaak per fabrikant verschillen. Zo zijn er systemen als Nike Air, Nike Zoom Air, Asics GEL en Adidas Esprine. Maar met alleen demping ben je er nog niet als fitnessschoen. De verschillende vormen van fitness vragen bijvoorbeeld ook stabiliteit. Dat wordt vaak bereikt door een extra sterk bovenwerk, extra veters en brede buitenzolen. Ook antislip zolen zijn nodig bij goede fitnessschoenen.

Aerobics schoenen en dansschoenen

Gebruik je je fitnessschoenen bij aerobics of bij een andere danssport kies dan voor fitness schoenen  die licht zijn en die goed berekend zijn op draaiende bewegingen. Vooral bij de voorkant van de schoen is dat belangrijk. Dansschoenen en aerobicsschoenen zijn daarnaast vaak voorzien van zolen met ribbels of een ander licht profiel.

Spinning schoenen

Bij spinning is het belangrijk dat de druk goed over de hele zool van de schoen wordt verdeeld. Spinning schoenen zijn fitness schoenen waarbij dat goed het geval is. Voor spinning kun je overigens ook goed speciale fietsschoenen gebruiken.

Cardiofitness schoenen

Voor cardiofitness, maar ook voor de loopband, moeten fitnessschoenen heel licht en stabiel zijn.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor voordelig geprijsde fitness schoenen van topmerken als Nike, Reebok, Adidas, Puma, Merrell, Kappa, Keen, Salomon, Skechers en vele andere topmerken fitness schoenen.