Voetbalschoenen kunstgras

Voetballen op kunstgras vraagt andere eigenschappen van je voetbalschoenen dan voetbal op gras. Doordat kunstgras gladder is heb je bijvoorbeeld meer grip nodig.


Wij kijken hier naar goede voetbalschoenen op kunstgras. De beste merken, de beste aanbieders en de eigenschappen waaraan deze voetbalschoenen voor kunstgras aan moeten voldoen.

Voetbalschoenen voor kunstgras worden gekenmerkt door de noppen die dichter bij elkaar staan dan het geval is bij schoenen voor gewoon gras. Ook hebben voetbalschoenen voor kunstgras meer noppen en zijn ze korter. Dit geeft meer grip en dat komt je voetbalspel ten goede en het voorkomt blessures. Het is dus belangrijk dat je op kunstgras daarvoor geschikte voetbalschoenen draagt. Doordat veel meer clubs op kunstgras spelen is het verstandig om naast een paar voetbalschoenen voor gras ook een paar voetbalschoenen voor kunstgras klaar te hebben staan. Zo kun je altijd overal goed en veilig voetballen.

Kijk hier voor aanbiedingen van deze voetbalschoenen  bij de beste en goedkoopste winkels

Of je op gewone voetbalschoenen op kunstgras uit de voeten kunt hangt af van de lengte van het kunstgras. Is dit erg kort, zoals bij hockeyvelden het geval is, dan ben je met gewone voetbalschoenen zwaar in het nadeel. Naarmate het kunstgras langer is heb je hier minder last van. De lengte van het kunstgras verschilt per vereniging.

Goede merken voetbalschoenen voor kunstgras

Grote merken voetbalschoenen zoals Adidas, Puma en Nike maken allemaal goede voetbalschoenen voor kunstgras. Omdat je een goede voetbalschoenen nodig hebt om blessures te vermijden adviseren wij de schoenen van deze merken.


Beste aanbieders voetbalschoenen voor kunstgras

In het bovengenoemde overzicht met aanbiedingen van voetbalschoenen voor kunstgras vindt je voordelige maar goede schoenen van topmerken. Het betreft voetbalschoenen voor kunstgras voor kinderen en volwassenen.

Zie ook: Tips voetbalschoenen