Cruyff schoenen (Cruyff Classics)


Cruyff schoenen zijn sportieve schoenen van het Nederlandse schoenenmerk Cruyff Classics. Het schoen- en modemerk is in de zeventiger jaren door de beroemde voetballer Johan Cruijff opgericht. Als merknaam koos hij voor een internationaal eenvoudiger gespelde naam (met y), Cruyff Sports, later werd dat Cruyff Classics.


Hier koop je de Cruyff Classics voordelig

Onderstaande online schoenenwinkels hebben het beste assortiment Cruyff schoenen tegen de laagste prijzen.


Cruyff sneakers en andere Cruyff Classics

Zoals je van een merk dat door zo'n sporticoon is opgericht mag verwachten zijn Cruyff schoenen vaak sportschoenen of sneakers, maar het aanbod aan Cruyff schoenen is veel breder.

Zo bevat de Cruyff collectie ook veel booties, enkellaarzen en slippers. Er zijn Cruyff schoenen voor heren, dames, jongens en meisjes. Er zijn zelfs Cruyff babyschoenen.


Sportieve schoenen

Het is algemeen bekend, Johan Cruijff had overal verstand van. Dus ook van schoenen. Toen hij in de jaren 70 met zijn eigen Cruyff schoenenlijn begon had hij al een duidelijk beeld van hoe ideale schoenen er uit moesten zien, Hij wilde schoenen die klassieke elegantie, functionaliteit en kwaliteit combineerden, en dat is goed gelukt. Nog steeds zijn Cruyff schoenen sportieve elegante schoenen van hoge kwaliteit. En dat geldt niet alleen voor de schoenen maar ook voor de kleding die Cruyff Classics op de markt brengt.

Cruyff schoenen zijn comfortabele leren schoenen, in een enkel geval met een laklaag. Cruyff schoenen zijn meestal herkenbaar aan de duidelijke C op de zijkant van de schoen.


Voor het ontwerp van de eerste Cruyff schoenen tekende Emilio Lazzarini, een bekende Italiaanse ontwerper en tevens vriend van Johan Cruijff. Hoewel Lazzarini de nieuwste modellen niet meer ontwerpt zijn veel van deze Cruyff schoenen nog steeds geïnspireerd op zijn design.


Kijk bij de bovenaan genoemde online winkels voor aanbiedingen van Cruyff Classics schoenen tegen de laagste prijs.