Melvin & Hamilton schoenen

Melvin & Hamilton is een opmerkelijk Duits merk schoenen. De meest bekende Melvin & Hamilton schoenen zijn de klassieke herenschoenen van het merk

.

Daarnaast gaat Melvin & Hamilton ook steeds meer damesschoenen maken. Deze zijn echter veel minder klassiek dan de herenschoenen.

Melvin & Hamilton is in 1988 opgericht door de Brit Rajab Choukair. Inmiddels leiden zijn zoons Karim en Olivier het bedrijf. Oprichter Rajab Choukair constateerde dat jonge mannen steeds meer klassieke herenschoenen gingen dragen, en ging zelf moderne versies van deze schoenen maken. Schoenen met de stoerheid en uitstraling van klassieke schoenen. Schoenen ook met dezelfde hoge kwaliteit, maar wel met het draagcomfort van moderne schoenen.

Kijk hier voor aanbiedingen van Melvin & Hamilton schoenen

Veel Melvin & Hamilton schoenen hebben ook een modern tintje, bijvoorbeeld kleuren die je niet bij een klassieke herenschoen verwacht. Rode schoenen, blauwe schoenen, gele schoenen, groene schoenen en schoeisel in andere felle kleuren is een nieuwe trend in nette schoenen waarvan Melvin & Hamilton een trendsetter is.


Het leer en de zool van Melvin & Hamilton schoenen worden met de hand bewerkt, wat te zien is aan de nuances en het karakter van de schoenen. Handgemaakte schoenen hebben meer uitstraling dan geïndustrialiseerde producten. Volgens de fabrikant zelf hebben Melvin & Hamilton schoenen een ziel.

Melvin & Hamilton damesschoenen

Naast herenschoenen maakt Melvin & Hamilton ook steeds meer damesschoenen. Deze collectie is minder klassiek en veel meer divers dan die van de herenschoenen.  Vele modellen schoenen en laarzen worden voor vrouwen gemaakt. Zoals hoge laarzen, enkellaarzen, snowboots, pumps, ballerina's, sandalen, wedges en veel meer damesmodellen. Hoewel ze qua model en stijl vaak niet met de herenschoenen te vergelijken zijn hebben de Melvin & Hamilton damesschoenen dezelfde hoge kwaliteit als de schoenen voor heren.