Wat zijn goede hardloopschoenen?

Hardloopschoenen, de schoenenwinkels en sportwinkels liggen er goed mee. Maar wat zijn nu goede hardloopschoenen?


Wij kijken hier naar de eisen waaraan goede hardloopschoenen moeten voldoen en wijzen je de weg naar aanbiedingen van de beste winkels met hardloopschoenen.

Een goed overzicht van alles dat er aan hardloopschoenen te koop is krijg je via het overzicht aanbiedingen hardloopschoenen. Hierin vind je de aanbiedingen van loopschoenen van alle belangrijke sportwinkels en schoenenwinkels.

Hardloopschoenen voor welk terrein?

Lang niet alle hardloopschoenen zijn hetzelfde. Als je altijd over onverharde boswegen loopt heb je andere loopschoenen nodig dan als je op verharde wegen loopt.

Hardloopschoenen met de juiste maat

Koop hardloopschoenen nooit te krap. Gedurende het lopen zetten je voeten uit en vragen dus meer ruimte. Schoenen die net goed zaten kunnen dan gaan knellen. Zes millimeter (een vingerruimte) is een goede marge bij de neus van de hardloopschoen.

Ook de breedte van een hardloopschoen is belangrijk. Teveel wrijving kan blaren veroorzaken. En niemand die hardloopt wil blaren!De pasvorm van hardloopschoenen


Het gebruik van speciale sokken is optimaal. Deze sokken verbeteren de steun. Loop nooit met blote voeten in je hardloopschoenen, dan nog liever gewone sportsokken. Het je een steunzool nodig? Draag deze dan ook in je hardloopschoenen.

Bij de pasvorm van de schoen zelf is de hielkap van groot belang. Deze vorm moet goed overeenkomen met die van je voet, anders kun je problemen met je enkels en knieën krijgen.

Goede merken hardloopschoenen

Wat zijn nu de beste merken voor loopschoenen? Dat is lastig aan te geven, maar erg populair zijn de hardloopschoenen van Asics, Adidas, Nike, Reebok en Puma. Andere goede maar minder bekende merken zijn New Balance, Saucony, Brooks en Mizuno. Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen van hardloopschoenen voor alle prijzen en modellen of bij de beste merken hardloopschoenen voor een overzicht van de beste hardloopschoenen.