Golfschoenen. Tips, informatie en aanbiedingen

Ook voor het spelen van golf zijn er speciale sportschoenen ontwikkeld. Deze golfschoenen zorgen er voor dat je veel grip en een goede balans hebt tijdens de golfswing.

golfschoenen


Om dit te bereiken beschikken de golfschoenen over speciale noppen of spikes. Als golfschoenen over spikes beschikken kunnen deze vaak worden vervangen.

Golfschoenen worden gemaakt door grote fabrikanten van sportschoenen zoals Adidas, Nike, Ecco en Puma, maar ook door specialistische merken golfschoenen zoals Duca del Cosma, Footjoy, Callaway en Ashworth.

Kijk voor goede maar voordelige golfschoenen bij de aanbiedingen van golfschoenen voor een selectie gemaakt door de golf experts.

Goede golfschoenen

Goede golfschoenen zijn belangrijk bij het spelen van golf. Niet alleen voor de swing maar ook omdat je tijdens het golfen vaak vele uren moet lopen. Naast de eerder genoemde goede grip en balans is dus ook het draagcomfort belangrijk bij golfschoenen.

Ook bieden goede golfschoenen voldoende steun, zijn waterdicht en ademen goed. Je speelt namelijk niet altijd onder dezelfde weersomstandigheden, en ook in heel verschillend weer.

En natuurlijk is het ook belangrijk dat ze een beetje betaalbaar zijn.

Materialen golfschoenen

Hoewel er ook golfsandalen en golflaarzen zijn hebben de meeste golfschoenen het uiterlijk van een sneaker. De meeste van deze golfschoenen zijn gemaakt van leer omdat dat een goed ademend materiaal is Polyester is een goedkoper alternatief en voor de winter worden er ook golfschoenen van goretex gemaakt dat zeer warm en waterdicht is.

Spikes onder golfschoenen

De spikes van golfschoenen zijn tegenwoordig vrijwel altijd van plastic. Deze zijn licht en beschadigen de green niet. Dit in tegenstelling tot golfschoenen met metalen spikes die dan ook op veel golfbanen verboden zijn.

Kijk voor een selectie goede golfschoenen tegen een lage prijs bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van golfschoenen.

Productselectie: Jumbo Golfwereld