Blenzo schoenen (pantoffels en muilen)

Blenzo is een Nederland schoenenmerk dat pantoffels, muilen en andere huisschoenen maakt. Blenzo schoenen hebben een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding.


Blenzo schoenen tref je in minimaal 1 op de 3 schoenwinkels in Nederland aan. Dat valt echter lang niet altijd op omdat de Blenzo pantoffels, muilen en andere schoenen ook onder andere namen verkocht worden.

Blenzo schoenen worden niet alleen in Nederland verkocht maar ook in België, Duitsland, Scandinavië, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en in Oost-Europa. En natuurlijk via internet, kijk maar bij de aanbiedingen van Benzo schoenen.


Tot 2000 werden Blenzo schoenen in Nederland gemaakt. Daarna werd de productie naar Hongerije verplaatst. Het hoofdkantoor zit nog wel in Breda. Hier worden de muilen, sloffen, pantoffels en andere Blenzo schoenen ontworpen. Deze worden onder de naam Blenzo of onder een private label verkocht in één van de vele winkels die dit Nederlandse schoenmerk voeren.


De collectie Blenzo schoenen bestaat vooral uit muilen, sloffen en pantoffels. Voor dames, heren en kinderen. De prijs van deze huisschoenen is laag. Vooral gezien de prima kwaliteit. Blenzo pantoffels en muilen zijn vaak deels gemaakt van leer.