Je eigen foto, patronen of graphics op Adidas sneakers

Adidas maakt het binnenkort mogelijk om sneakers geheel zelf te bedrukken. Dit zal op een heel eenvoudige manier gebeuren, namelijk via een te uploaden foto of afbeelding.Die foto kan een selfie zijn of een foto van je vriendje. Maar je kunt ook een patroon ontwerpen of een tekening maken en deze op de sneaker laten afdrukken. Als je het maar als foto kunt aanleveren.

Dat aanleveren gaat via de webdienst Instagram.com. Iedereen kan daar een gratis account aanmaken (als je dat al niet hebt) en deze gebruiken om een foto naar Adidas te zenden. Dit gebeurt via een speciale app die Adidas binnenkort beschikbaar stelt voor Android en iOS. Via Instagram kun je ook foto's van Facebook, Twitter en Tumblr naar Adidas zenden en zodoende gebruiken voor je nieuwe sneakers.


Vooralsnog gaat het alleen om de Adidas ZX Flux sneakers die zo te bedrukken zijn. Augustus 2014 zal Adidas de mogelijkheid tot zelf bedrukken van sneakers gaan aanbieden. Wat de zelf bedrukte sneakers gaan kosten is nog niet bekend.