Uzurri schoenen. Luxe slippers.

Uzurii is een Nederlands modemerk dat ondermeer hele mooie en hippe slippers voor vrouwen en mannen maakt.Uzurii slippers zijn luxe slippers die rijk versierd zijn. Ook de herenslippers van dit merk kennen veel versierselen zoals spikes, kralen, studs en schakels.


Ondanks, of juist door, deze versieringen ogen Uzurii herenslippers heel stoer en mannelijk. De stijl van Uzurii damesslippers is daarentegen glamoureus, speels en vrouwelijk. Het merk heeft een voorliefde voor mooie materialen en bijzondere details. Uzurii schoenen worden in gespecialiseerde ateliers voor een groot deel met de hand gemaakt.

Deze Uzurri schoenen kunnen gedragen worden bij een designer outfit of lange avondjurk, maar ook bij een jeans.

Kijk hier voor aanbiedingen van Uzurii slippers

Eigenaresse en oprichtster van Uzurri is Shieglee Ferreira dos Santos. Deze onwerpster is geboren in het Amazonewoud van Brazilië en opgegroeid in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Op haar 13e jaar verhuisde Shieglee naar Nederland waar ze het atheneum en diverse modeopleidingen doorliep. Met het schoenenmerk Uzurri maakte ze haar droom waar.

In de sloppen van Rio de Janeiro bezitten de mensen slechts één paar slippers. Shieglee leerde hier hoe ze zo'n paar slippers kan opsieren met glas, steentjes en kralen. Deze ervaringen zijn terug te vinden in de luxe Uzurii sandalen, die ook vaak rijk versierd zijn.