Wandelschoenen voor kinderen (tips)

Voor een serieuze wandeling heb je goed schoeisel nodig. Dat geldt voor volwassenen, maar dat geldt beslist ook voor kinderen. Want kinderen hebben juist veel behoefte aan goede wandelschoenen met veel grip.


Kinderen zijn namelijk lichter dan volwassenen waardoor ze sneller wegglijden. Bovendien zijn ze roekelozer en minder ervaren. Allemaal factoren die er voor zorgen dat een valpartij sneller kan plaatsvinden. Met goede wandelschoenen of bergschoenen kun je dat deels voorkomen.

Hier geven we handige tips voor bij het kopen van wandelschoenen voor kinderen.

Tip: Aanbiedingen van wandelschoenen voor kinderen

Voor kinderen zijn de juiste wandelschoenen, met goede grip en steun, erg belangrijk. Maar natuurlijk wil je er ook niet meer geld aan uitgeven dan nodig. Kinderen gebruiken wandelschoenen immers vaak maar één of twee seizoenen. Gelukkig kunnen ook de bergschoenen en wandelschoenen voor kinderen van de beste merken vaak goedkoop worden gekocht. Kijk maar bij de onderstaande websites:
In het eerste overzicht vind je het aanbod aan wandelschoenen en bergschoenen voor kinderen van alle belangrijke schoenenwinkels en sportwinkels in Nederland handig bij elkaar. In het tweede overzicht kun je zien welke winkels momenteel uitverkoop of andere acties hebben.

Tip: Bergschoenen of wandelschoenen voor kinderen?

Als je naar de bergen op vakantie gaat heb je dan bergschoenen of wandelschoenen voor kinderen nodig? Dat hangt sterk af van wat je die vakantie van plan bent. Voor een wandeling over goede paden zijn wandelschoenen ruim voldoende. Gaan de kinderen echt met een rugtas het ruwe terrein in? Dan zijn bergschoenen zeker aan te raden.

Het nadeel van bergschoenen is dat de kinderen deze alleen met de vakantie zullen dragen. Goede wandelschoenen kun je ook in Nederland gebruiken. Bovendien zitten ze comfortabeler dan zware bergschoenen. Kies dus als je een niet al te zware vakantie hebt dus voor wandelschoenen voor kinderen met goede grip. Dan zijn ze in de bergen goed toegerust, en kunnen ze in Nederland de wandelschoenen ook gebruiken.

Tip: Koop de wandelschoenen op tijd

Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het kopen van wandelschoenen en bergschoenen. Begin een paar weken van tevoren al vast met het lopen op de schoenen. Maak er al af en toe een wandeling op, en wacht niet tot de vakantie om dan dagelijks wandelingen te maken met de schoenen, dat is vragen om blaren en andere problemen.

Tip: Maar koop wandelschoenen voor kinderen ook niet te vroeg

Maar bij kinderen kan het handig zijn de wandelschoenen ook niet een half jaar van tevoren al te kopen. Zoals bij ieder paar kinderschoenen hebben de kinderen bij wandelschoenen de nare eigenschap er uit te groeien. Door de schoenen pas vlak voor de wandelvakantie te kopen kunnen ze het paar misschien het jaar erop tijdens de volgende vakantie nog een keer dragen. Zo spaar je mooi een paar wandelschoenen uit.

Als je wandelschoenen voor kinderen drie weken tot een maand voor de vakantie koopt kunnen ze de schoenen goed inlopen en heb je volgend jaar goede kans dat ze nog passen.

Tip: Goede merken

De fabrikanten die goede bergschoenen en wandelschoenen voor kinderen maken zijn dezelfde als die de goede wandelschoenen voor volwassenen maken. Aanraders zijn Hanwag, Lowa, Meindl en Keen. Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van wandelschoenen voor kinderen voor alle modellen en prijzen.

Zie ook: Meer tips kinderschoenen