Brooks schoenen. Toppers onder de hardloopschoenen

Brooks schoenen zijn hardloopschoenen van bijzonder hoge kwaliteit. Het is één van de allerbeste merken op het gebied van running shoes. Brooks is een merk dat helemaal gespecialiseerd is in hardloopschoenen, hardloopsokken, hardloopkleding en accessoires voor bij het hardlopen zoals tasjes, handschoenen en caps.


Hier vind je alle informatie over Brooks schoenen en de aanbiedingen van de geweldige hardloopschoenen van dit merk bij de belangrijkste sportwinkels en schoenenwinkels van Nederland.

Brooks schoenen worden vooral verkocht via speciaalzaken gericht op ateletiek en hardlopen. Kijk bij de beste winkels voor hardloopschoenen wat er in Nederland voordelig aan Brooks hardloopschoenen te koop is.


Informatie Brooks schoenen

Brooks is een Amerikaans bedrijf dat helemaal gespecialiseerd is in hardloopschoenen (in het Engels running shoes), hardloopkleding en accessoires voor bij het hardlopen. De fabrikant van loopschoenen is actief in 40 landen waaronder Nederland. Het hoofdkantoor van Brooks is te vinden in het Amerikaanse Seattle.

Brooks is een oud sportmerk want het werd al in 1914 opgericht. De oprichter heette geen Brooks maar Morris Goldenberg. De naam Brooks was een engelstalige variant op de meisjesnaam van zijn vrouw, Bruchs. Het fabriekje was gevestigd in Philadelphia en maakte in eerste instantie badslippers. Eind jaren 20 ging men over op sportschoenen. Tientallen jaren lang maakte Brooks schoenen voor de atletiek, American Football, hockey en rugby.


De laatste jaren is Brooks op schoenengebied helemaal gespecialiseerd op hardloopschoenen. Het Amerikaanse merk doet heel veel aan de ontwikkeling van loopschoenen. Vele uitvindingen op het gebied van schoenen voor het hardlopen staan op naam van Brooks. Zo was het bedrijf de eerste die hardloopschoenen met zolen van ethyleen vinyl acetaat (EVA) uitbracht.. tegenwoordig hebben bijna alle hardloopschoenen dit soort zolen. Ook de biologisch afbreekbare middenzool, het adaptieve dempingssysteem Brooks DNA en de MoGo tussenzool technologie zijn uitvindingen van Brooks.

Kijk bij de bovengenoemde winkels om goedkoop Brooks schoenen te kopen.