Joma voetbalschoenen en andere sportschoenen

Joma sportschoenen zijn bij het grote publiek minder bekend dan de schoenen van concurrenten als Adidas, Puma en Nike, maar dat neemt niet weg dat het Spaanse Joma voetbalschoenen en andere sportschoenen van hoge kwaliteit maakt.


Joma sportschoenen voor de zaal en in het veld behoren tot de beste sportschoenen die je kunt kopen. Het Spaanse Joma is vooral groot in voetbalschoenen.

Hoewel Joma wereldwijd tot de 10 grootste sportmerken behoort is het merk relatief onbekend in Nederland. Maar ook hier kun je de Joma voetbalschoenen en andere Joma sportschoenen kopen. Kijk bij de aanbiedingen sportschoenen waar je Joma schoenen goedkoop kunt kopen.


De Joma-oprichter Fructuoso López was pas 18 jaar oud toen hij in 1965 zijn sportmerk oprichtte. Deze fanatieke sportliefhebber stelde het zich als doel de optimale sportschoenen te ontwikkelen, en de schoenen die hij maakte werden enthousiast ontvangen. De eerste Joma sportschoenen maakte López nog persoonlijk met zijn handen, maar al snel groeide zijn bedrijfje uit tot een groot sportmerk. Na verloop van tijd mocht hij topvoetballers, topatleten, toptennissers en enkele van de grootste voetbalclubs tot zijn klanten rekenen.


Om de grote Zuid Amerikaanse markt beter te kunnen bereiken vestigde het merk zich zelf in Mexico en inmiddels zijn Joma schoenen officieel te koop in meer dan 70 landen verspreidt over de hele wereld. In Europa, Noord en Zuid Amerika en Azië is het Spaanse Joma een grote speler. Joma behoort inmiddels tot de top 10 van grootste sportmerken ter wereld.