Slip on sneakers

Instappers, bootschoenen, mocassins, en nu ook de slip on sneakers. Het valt niet altijd mee om een schoen juist te rubriceren. Maar dat is ook niet altijd nodig. Als een schoen maar lekker zit en er mooi uitziet!

De slip on sneakers zijn weer een nieuwe benaming voor vrijetijdsschoenen die vooral veel van bootschoenen weg hebben. Het zijn lichte sneakers waarin je zo in en uit kunt stappen.

De meeste slip on sneakers lijken sterk op bootschoenen omdat ze vaak een zomerse witte zool hebben. Het materiaal waarvan ze gemaakt zijn doet echter meer aan sneakers denken. Het was dan ook Vans die de slip on sneakers heeft uitgevonden. Maar inmiddels maken veel meer merken slip on sneakers. Het gaat daarbij vooral om modieuze merken als Marc Jacobs, Zara, Saint Laurent, Dsquared, Paul Green, Prada en natuurlijk Vans.

Bij sommige van deze slip on sneakers is het sneakermodel duidelijk zichtbaar (het zijn in feite sneakers zonder veters), maar andere staan de modellen weer ver af van de traditionele sneakers. De slip on sneakers zijn vaak gemaakt van textiel (canvas) en soms van leer.

Kijk voor mooie slip in sneakers tegen een lage prijs bij de beste online schoenenwinkels.