Handgemaakte laarzen uit Spanje

In Spanje bevinden zich veel kleine schoenfabriekjes waar met de hand op een ambachtelijke manier schoenen en laarzen worden gemaakt. Met alleen natuurlijke materialen.


De laarzen van veel van deze Spaanse schoenenfabriekjes zijn nu ook in Nederland te koop. En dat tegen prijzen die niet hoger zijn dan fabriekslaarzen. Kijk hier voor het aanbod en de prijzen.

De ambachtelijk gemaakte laarzen van veel Spaanse fabriekjes zijn te koop via Boots & Woods. Hier vind je prachtige handgemaakte laarzen uit Spanje voor dames en heren. Alle soorten laarzen tref je er aan. Hoge laarzen, enkellaarzen, laarzen met brede schacht, speciale outdoor laarzen, en ook riemen en tassen van dezelfde ambachtelijke producenten. Alle handgemaakte laarzen uit Spanje zijn gemaakt van zuiver leer van kalf, rund of geit.

De zolen zijn bij deze handgemaakte laarzen uit Spanje zijn niet gelijmd maar via een flexibel raamwerk aan de tussenzool genaaid. Hierdoor zijn de laarzen veel flexibeler en kun je er lang op lopen zonder moe te worden. De genaaide zolen zorgen er voor dat de laars zich naar de zool aanpast, en niet andersom. Het voetbed bevat een ventilerende waterdichte kurklaag tussen de binnenzool en de loopzool. Dit isoleert vocht en optrekkende kou en loopt heerlijk comfortabel.