Enkelboots. Enkellaarzen voor heren.

Enkelboots is een wat kromme vertaling van het Engelse ankle boots. Een betere vertaling is enkellaarzen of enkellaarsjes. Maar bij die benamingen denkt men al snel aan dameslaarsjes.


Voor lage herenlaarzen gebruikt men daarom vaak liever de wat stoerdere benaming booties of enkelboots. Het aanbod aan deze herenlaarsjes (of in de praktijk vaak hoge schoenen) is heel groot.

Enkelboots zijn lage laarsjes of hoge schoenen. Het onderscheid is niet altijd even duidelijk te maken. Veel enkelboots zijn hoge sneakers. Vaak in een stoere vormgeving, echte mannenschoenen om te zien. Maar er zijn ook enkelboots die het uiterlijk hebben van korte laarzen en je hebt de veterlaarsjes, een mix van die twee. Korte laarzen die je met veters dicht kunt strikken.


Kortom het is moeilijk een definitie te geven van wat enkelboots voor heren precies zijn, daarvoor zijn de verschillen te groot. Kijk voor een overzicht van alle enkelboots voor heren bij de aanbiedingen van herenbooties. Je weet dan meteen wat de schoenenwinkels in Nederland in de aanbieding hebben aan deze mooie hoge herenschoenen.


Onderwerpen:
Enkellaarsjes heren, enkellaarzen mannen, enkelboots heren, booties mannen, herenbooties, boots