Haglofs schoenen. Wandelschoenen en trailrunning schoenen

Haglöfs is een Zweeds outdoor-merk dat heel goede wandelschoenen maakt. Ook zijn er heel goede Haglofs hardloopschoenen voor onverhard terrein.


Haglofs is een echte outdoorspecialist die precies weet welke eisen er aan wandelschoenen gesteld worden. Haglofs wandelschoenen zijn dan ook geschikt voor alle terreinen.

Haglofs schoenen zijn helaas niet zo makkelijk in Nederland te vinden. Gelukkig zijn er speciaalzaken. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van Haglofs schoenen voor het aanbod van deze outdoorschoenen in Nederland en België, en de prijzen van deze goede wandelschoenen en hardloopschoenen.

Informatie Haglöfs 

Haglofs is al in 1914 opgericht. Het merk is genoemd naar zijn oprichter, Victor Haglöf. Zijn bedrijfje begon in een Zweedse blokhut met het maken van rugzakken. Vandaag de dag is Haglofs één van de grootste aanbieders van outdoor artikelen in Scandinavië. Ze zijn actief over de hele wereld en Haglofs heeft dochterondernemingen in Duitsland, Engeland,  Finland, Noorwegen en Denemarken.

In 2010 nam het Japanse Asics Haglofs over. Dit leidde tot een verbreding van het aanbod aan Haglofs schoenen. Zo werden er in samenwerking met Asics bijvoorbeeld heel goede Haglofs trail hardloopschoenen ontwikkeld.


Toch wordt de meeste omzet nog met outdoorkleding gehaald, en Haglofs maakt ook veel outdoorartikelen als slaapzakken, tenten en rugzakken. Op het gebied van Haglofs schoenen zijn er vooral wandelschoenen. verder maakt het Zweedse merk trailrun hardloopschoenen en schoenen die een mix zijn van wandelschoenen en gewone casual schoenen. Stevige stappers / hybride schoenen die ook goed geschikt zijn voor dagelijks gebruik.