Ballerina's. In vele verschillende modellen

Ballerina's, wie heeft ze nou niet in de kast staan. Ballerina's zijn schoenen waarvan je er nooit genoeg kan hebben. Ze zijn te koop in alle kleuren en ze passen onder nagenoeg iedere outfit.En ballerina's heb je tegenwoordig ook in vele verschillende modellen. De klassieke ballerina schoen (het flatje) heeft gezelschap gekregen van talloze variaties, bijvoorbeeld met bandjes of open tenen of hielen. Hier vind je een overzicht van alle soorten ballerina's.

Voorbeelden van al deze ballerina's vind je bij de aanbiedingen van ballerina's. In dit overzicht vind je het aanbod aan ballerina's bij alle belangrijke winkels handig in één overzicht bij elkaar.

Klassieke ballerina's

Dit is de standaard vorm van de ballerina's. Het zijn eenvoudige instappers voor dames en meisjes die ondanks hun eenvoud stijlvol en elegant staan. Het zijn heerlijke zomerschoentjes die je onder alle soorten kleding kunt dragen. Of dat nu een jeans, een short, een avondjurk of een zomerjurkje is.

Peeptoe ballerina's

Normaal gesproken zijn ballerina's geheel gesloten, maar sommige merken brengen ook ballerina's uit die open zijn aan de voorkant, de zogenaamde peeptoe ballerina's. De tenen zijn bij deze ballerina's zichtbaar. Soms is de hiel ook open waardoor er een soort sandaal ontstaat. Bij een echte peeptoe ballerina blijft de vorm van de ballerina schoen echter duidelijk zichtbaar in het model. Peeptoe ballerina's zijn nog meer zomers dan gewone (klassieke) ballerina's.


Ballerina's met schacht

Het nadeel van gewone (klassieke) ballerina's is dat ze vrij los aan je voeten zitten. Je voet kan er daardoor uitglippen. Sommige ballerina's zijn daarom voorzien van een schacht die extra steun en stevigheid biedt. Bandjes zorgen er bij deze ballerina's voor dat de schoen goed aan je voet vast zit. Op ballerina's met een schacht en bandjes kun je de hele dag lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Dit maakt ballerina's met schacht en bandjes geschikt voor zomerse dagjes uit.


Ballerina's met enkelbandjes

Maar ook zonder schacht kunnen ballerina's van een bandje worden voorzien. Bij deze lage ballerina's is het bandje bij de enkel te vinden. Doordat de bandjes voor een verbinding met de voet zorgen kunnen ballerina's met enkelbandjes wat meer open zijn. Evenals peeptoe ballerina's kunnen ballerina's met enkelbandjes daardoor op sandalen lijken.

Slingback ballerina's

Een variant hierop is de slingback ballerina. Bij slingbacks ballerina's bevindt het bandje zich aan de achterkant. Onder andere Tamaris, Kiomi, El Naturalista, Zign, K&S, Marco Tozzi en Guess maken mooie slingback ballerina's voor dames en meisjes.


Vouwbare ballerina's

Sommige ballerina's zijn zo flexibel dat je ze kunt vouwen. Dat kan heel handig zijn want deze vouwbare ballerina's kun je in je tas meenemen  als je weg gaat. Zo kun je op en paar stevige stappers reizen en deze op de plaats van bestemming vervangen door een paar vouwbare ballerina's die je uit je tas haalt. Grote merken als s.Oliver, Kennel & Schmenger, Desigual, Liebeskind, Michael Kors en Ralph Lauren maken vouwbare ballerina's, maar er zijn ook meer voordelige merken die deze praktische maar ook stijlvolle vouwbare schoenen maken.
Meer informatie en aanbiedingen vouwbare ballerina'sKijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor voorbeelden van al deze (en nog veel meer) ballerina's.