Shooz: Modulaire schoenen voor op reis


Heb je op vakantie ook altijd zoveel moeite om al je schoenen in de koffer te proppen? Met de modulaire schoenen van Shooz heb je daar geen last van. Deze bijzondere schoenen voor op reis moeten via een found raising project het levenslicht zien. Het benodigde bedrag is al dubbel en dwars binnen.


De modulaire schoenen van Shooz zijn gericht op ruimtebesparing. Een paar van deze schoenen neemt in je koffer niet meer ruimte in dan een T-shirt. Zo kun je nog eens een extra paar meenemen, of twee, of drie, of....

De modulaire schoen bestaat uit een losse zool en een los bovenwerk. Deze worden met een rits en een drukknoop aan elkaar bevestigd. Shooz gaat in eerste instantie vier soorten zolen en 26 bovenwerken uitbrengen. Deze kun je zelf combineren. Een set van een zool met een bovenstuk (dus een volledige schoen) kost 75 dollar.Shooz biedt in de "eerste lichting" van 26 bovenwerken al vele modellen schoenen aan. Sneakers, instappers, brogues en veel meer. Laarsjes, sandalen en pumps zitten daar helaas (nog) niet bij.

Hieronder in de video zie je dit bijzondere schoenenconcept helemaal uitgelegd.