Witte tennissneakers

Nike
Ze zijn deze zomer weer ruim verkrijgbaar. Witte sneakers gebaseerd op de klassieke tennisschoen. Deze witte tennissneakers zijn nauwelijks te onderscheiden van een echte tennisschoen. Maar ze zijn wel optimaal geschikt gemaakt voor dagelijks gebruik. Zomerse streetwear!


Geen gravel, geen gras, maar asfalt. De witte tennissneakers zijn er klaar voor. Het is ondoenlijk om alle merken op te sommen die ze maken. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van sneakers hoeveel mooie witte tennissneakers er wel niet te koop zijn.

Oké, laten we toch wat merken benoemen. Het zijn vooral de schoenmerken die hun sporen in de tennissport verdiend hebben die veel witte tennissneakers uitbrengen. Bijvoorbeeld K-Swiss en Lacoste, en natuurlijk grote sportmerken als Nike en Adidas.

Le Coq Sportif

Van sportschoen naar streetwear

Hoewel sneakers toen al heel lang bestonden maakte ze hun doorbraak als streetwear-schoenen in de jaren 70. Daarvoor werden de tennissneakers en andere sneakers zoals we deze nu kennen vrijwel uitsluitend als sportschoen gebruikt. Merken als Reebok, Nike, Adidas, Puma, Asics en K-Swiss waren in die tijd ook nog echte sportmerken, met een omzet aan schoenen die niet te vergelijken is met wat ze tegenwoordig aan schoenen verkopen.

De jaren 70 betekende deze merken daardoor een grote doorbraak. Het grote publiek ging hun sportsschoenen ook op straat dragen en de fabrikanten speelden daarop in met aparte versies van hun sportschoenen die beter geschikt waren voor dagelijks gebruik en die voorzien waren van meer modieuze prints en kleuren.

Lacoste

Ook de tennissneakers maakte deze ontwikkeling door. De tennis-ster Ilie Nastase was in 1973 de eerste sporter die een grote sponsordeal met Nike sloot en ook andere tennisfabrikanten brachten hun schoenen bij het grote publiek onder de aandacht.

Met de witte tennissneakers die nu in de mode zijn is de tennissneaker qua uiterlijk en uitstraling weer terug bij de basis. Die van de tennisschoenen uit de tijd dat tennissneakers alleen nog op de tennisbanen gebruikt werden. Maar technisch zijn de witte tennissneakers van de grote merken natuurlijk wel helemaal bij de tijd.