Tips: Schoenen bij een rok


Welke schoenen draag je onder welke rok? De experts van Omoda geven enkele handige tips voor welke schoenen je het best bij welke rok kunt dragen.

Schoenen bij een mini-rok

Omoda adviseert bij een mini rok een paar sandalen met hak en enkelbandjes. Deze breken (figuurlijk!) het been open wat een mooi plaatje oplevert. Veel mooier dan dat je een mini-rok bij een paar standaard pumps draagt. Deze gesloten schoenen staan veel saaier bij een mini-rok.


Dan kun je nog beter enkellaarsjes kiezen omdat deze meer van het been gebruiken. Of een paar mooie sneakers. Sportieve sneakers zorgen voor een heel leuk contrast met het vrouwelijke van het mini-rokje.

Schoenen bij een halflange rok

Dit seizoen zien we veel midi-rokken. Dat zijn halflange rokken die tot over de knie vallen of tot halverwege de kuit komen. Zo'n halflange rok is heel leuk om te combineren met puntige sandalen met een hoge of halfhoge hak. Deze combinatie zorgt voor een heel mooi silhouet.


Enkellaarsjes kunnen onder een halflange rok ook heel goed. En fashionista's worden vaak gesignaleerd met een stel Adidas Stan Smith sneakers onder hun midi-rok.

Schoenen bij een lange rok

Ga je voor een maxi rok? Dan kun je daar volgens Omoda goed platte open sandalen bij dragen. Dat geeft een hippie uitstraling en geeft een licht en luchtig tegenwicht aan de vele stof van je lange rok. Sandalen met hak kunnen ook, maar let er dan wel op dat de hakken niet te hoog zijn.


Kijk bij Omoda voor mooie geschikte schoenen bij je zomer-outfit.