Desert boots

De desert boot is een gekleed leren laarsjes dat vooral door heren gedragen wordt, al zijn er ook desert boots voor dames. De echte desert boots zijn enkellaarsjes van leer of su├Ęde met veters. Het aantal ogen voor de veters ligt lager dan bij andere veterschoenen.


De desert boots waren een variant op de chukka boots die in de Tweede Wereldoorlog door soldaten in de woestijn werden gedragen. Rond 1950 maakte schoenfabrikant Clarks een "straatversie" van deze woestijnschoen die een denderend succes werd.De desert boot uit die tijd wordt door Clarks nog steeds in grote getalen gemaakt en verkocht. Al heeft die eerste desertboot in de loop der jaren ook vele broertjes en zusjes gekregen.

>>> TIP: Een duidelijk beeld van alle desert boots (en hun prijs) krijg je via het overzicht met alle desert boots. Hierin zijn meer dan 300 mooie desert boots te vinden uit de collectie van ruim 30 van de beste online schoenenwinkels in Nederland.

Chukka boot werd desert boot

Basis van de desert boot is de chukka boot. Een klassieke Engelse herenschoen die zijn naam aan het polo-spel heeft ontleend. In de Tweede Wereldoorlog werd er voor de woestijnsoldaten een sterkere en robuste versie ontwikkeld met crepe-zolen. Crepe is een extra goed dempende en waterafstotende rubbersoort. Deze zool is nog steeds te vinden onder echte desert boots.


De beste desert boots

Clarks maakte de desert boot in een wat luxere versie populair bij het grote publiek, en dit Britse schoenmerk is nog steeds toonaangevend in desert boots. Maar er zijn ook andere merken die mooie desertboots maken zoals Esprit, Jack & Jones, Santoni en Poelman.

Kijk in het bovenstaande overzicht voor alle desert boots.