Ben je op zoek naar een paar mooie pumps. Voor een feestje? Voor op je werk? Of om jezelf gewoon eens te verwennen? Hier vind je een overzicht van de aanbiedingen van pumps bij alle belangrijke online schoenenwinkels in Nederland.

Hier vind je pumps voordelig bij de beste aanbieders

Kijk bij de aanbiedingen van pumps bij de beste online schoenenwinkels voor dit overzicht.

Wat zijn pumps?

Zoals vaak bij modellen schoenen wordt er bij pumps behoorlijk gevarieerd met het model. Maar de standaard pump is een instapschoen met vrij hoge dunne hakken. Een echte pump is bij de tenen gesloten maar aan de bovenkant voor een groot deel open waardoor wreef van de voet (de bovenkant) en het bovenste deel van de hiel onbedekt zijn.

De meeste damesschoenen die als pumps verkocht worden voldoen aan deze beschrijving, maar zoals we al schreven wordt er ook gevarieerd. Zo worden er ook schoenen als pumps verkocht die open zijn bij de tenen, nauwelijks hakken of een blokhak hebben of die aan de bovenkant vrij gesloten zijn. Ook kun je pumps kopen met diverse tierelantijnen terwijl de traditionele pump juist een heel basic schoen is. Elegant, maar eenvoudig qua design.

Van herenschoen tot damesschoen

De pump is een elegante damesschoen. Toch was het ooit een herenschoen. In de zeventiende eeuw was de pump onderdeel van het kostuum van een lakei, en in de pruikentijd droegen deftige heren deze elegante schoenen. Hoge hakken werden daarbij niet uit de weg gegaan.

Maar in die tijd gingen ook dames ze dragen. In navolging van de lakeien gingen ook hofdames pumps dragen. De droegen in de achttiende eeuw wel pumps met minder hoge hakken dan de heren. Rond 1800 was de pump vooral in trek als dansschoen.

Later zou de pump uit het modebeeld verdwijnen, maar na 1980 maakte de pump een comeback als schoen voor de op kantoor of in een winkel werkende vrouw. De pump is er een representatieve damesschoen die zorgt voor een elegante en stijlvolle uitstraling.

Ook op feesten en partijen is de pump een graag geziene gast. Zwarte pumps zijn zeer geschikt voor formele bijeenkomsten, rode pumps en pumps in andere meer feestelijke kleuren worden graag op wat vrolijkere feestjes gedragen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van pumps voor al deze elegante damesschoenen bij de beste aanbieders.

Zie ook: Pumps tips

Onderwerpen
Beste pumps goedkoop kopen, goedkope pumps, voordelige pumps.