Adidas schoenen zijn sportschoenen en sneakers uit het Duitse Beieren. Adidas is één van de grootste producenten van sportkleding, sportschoenen en sportaccessoires ter wereld. In het verleden hebben ze vooral naam gemaakt met hun voetbalschoenen.

Hoewel Adidas nog steeds heel veel sportkleding en sportschoenen verkoopt zijn de sneakers een belangrijk deel gaan uitmaken van de Adidas collectie. Het merk biedt heel veel keuze uit Adidas sneakers.

Maar ook andere schoenmodellen maken deel uit van de collectie. Zo maakt het Duitse sport- en schoenenmerk ook slippers, sandalen, booties, snowboots, wandelschoenen, veterschoenen en zelfs babyschoenen en pantoffels.

Kijk hier voor aanbiedingen van Adidas schoenen

Leuk om te weten

Adidas is na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Adolf (Adi) Dassler als een voortzetting van de sportschoenenfabriek die hij samen met zijn broer Rudolf runde. Na een ruzie tussen beide broer werd de fabriek opgesplitst in twee aparte bedrijven. Rudolf ging in hetzelfde Beierse dorpje door met een vergelijkbare fabriek onder de naam Puma. Beide fabriekjes groeide uit tot multinationals die tot meest bekende bedrijven ter wereld behoren. Tot op de dag van vandaag zijn Adidas en Puma grote concurrenten in dezelfde markt die van de sportschoenen, sportkleding, sportaccessoires en sneakers.

De rivier de Aurach vormde de grens tussen beide kampen. Op de ene oever stond de Adidas fabriek, aan de overkant de fabriek van Puma. Dit was heel kenmerkend, want de rivaliteit tussen beide bedrijven is altijd extreem gebleven. Het is waarschijnlijk te danken aan deze strijd, waarin beide kampen elkaar continue probeerde af te troeven, dat zowel Adidas als Puma zo groot zijn geworden.

Ook de zonen van beide broers, Adi en Rudi Dassler, vochten namelijk later een concurentiestrijd uit alsof het een wedstrijd was.

Voor men überhaupt van sneakers had gehoord stond Adidas gelijk aan voetbalschoenen. Op het gebied van kicks ontketenden Adidas in 1954 met de eerste voetbalschoenen met verwisselbare noppen.