Je hebt vast wel eens gehoord van de “plasticsoep”, een eiland van plastic afval dat ongeveer 34 keer zo groot is als Nederland. Veel mensen, bedrijven en organisaties werken aan een oplossing. Waaronder ook Adidas.

Of het gezien de grote van deze plasticsoep veel uit zal halen valt te betwijfelen, maar het idee is leuk: Adidas wil schoenen van gerecycled plastic afval gaan maken. Er is zelfs al een prototype gemaakt dat je hier op de foto hierboven kunt zien.

Deze sneaker van plasticsoep is niet te koop in de winkel. Adidas en Parley for the Oceans hebben de sneaker vooral bedacht om de wereld op het probleem van de plasticsoep te wijzen (Bij deze). Maar Adidas is wel degelijk bezig met het ontwikkelen van dit soort duurzame schoenen.

Zo is er een breitechniek ontwikkeld, die ook bij deze sneakers is toegepast, waarbij je schoenen kunt maken zonder dat er restafval ontstaat. Normaal worden er patronen geknipt, een techniek die het nodige restafval oplevert. Door schoenen te “breien” kan al het materiaal gebruikt worden.

Onderwerpen:
Adidas schoenen, plastic, plasticsoep, afval.