Het Franse schoenenmerk Aigle is vooral bekend om zijn rubberen laarzen van bijzonder hoge kwaliteit, maar wist je dat Aigle veel meer mooie schoenen en laarzen maakt? Hier kijken we naar Aigle laarzen en schoenen en wijzen je de weg naar de beste en goedkoopste aanbieders.

Hier kun je Aigle laarzen en schoenen voordelig kopen

Om met het laatste te beginnen. Hieronder vind je de beste aanbieders van Aigle schoenen en laarzen.

Aigle schoenen

Laarzen, in alle soorten en maten, zijn voor Aigle het meest belangrijk. Maar ze maken ook heel andere soorten schoenen. Sneakers, wandelschoenen en snowboots, wandelschoenen en veterschoenen, maar ook zomerse schoenen als sandalen, mocassins, bootschoenen, babyschoenen en kinderschoenen met klittenband.

Aigle is tegenwoordig een allround schoenenmerk dat alle soorten schoenen en laarzen van hoge kwaliteit maakt.

Wil je zien wat Aigle allemaal aan schoenen en laarzen te bieden heeft? En wat deze schoenen en laarzen kosten? Kijk dan bij de hier boven genoemde winkels. Daar vind je het volledige aanbod van Aigle schoeisel bij de beste aanbieders in Nederland en België.

Rubberen laarzen

Jarenlang waren rubberen laarzen HET product van Aigle. En nog steeds maakt Aigle veel verschillende laarzen voor dames, heren en kinderen. Rubberen regenlaarzen, maar ook outdoorlaarzen, wandellaarzen, enkellaarzen en snowboots. Maar de laatste tijd zijn daar vele andere soorten schoenen bijgekomen.

En het aanbod van Aigle wordt per seizoen groter. En al deze Aigle laarzen en schoenen zijn tegenwoordig ook in Nederland en België te koop. De komst van grote internationale online schoenenwinkels, ook uit Frankrijk, heeft daar in belangrijke mate aan bijgedragen.

Rubberen laarzen sinds 1853

Aigle is al een oud schoenenmerk. Het is 1853 in Frankrijk opgericht door de Amerikaan Hiram Hutchinson. Deze koos voor het Amerikaanse nationale symbool, de zeearend als merknaam. In het Frans heet deze vogel Aigle.

Aanvankelijk heette zijn merk nog wel de Compagnie du Caoutchouc Souple, wat staat voor “bedrijf in flexibel rubber”. Hiram Hutchinson bezat een licentie van het door zijn landgenoot Charles Goodyear ontwikkelde vulcanisatie-proces om rubber te verwerken. In Frankrijk maakte hij deze licentie te gelde.

Zijn bedrijf maakte eerst rubberen laarzen, en klater ook regenjassen. In de Twintigste eeuw volgde auto-accessoires en vanaf 1950 ging Aigle (zoals het merk inmiddels heette) ook sportschoenen maken.

Inmiddels is Aigle over de hele wereld actief, bijvoorbeeld ook in Amerika en Japan.

Zie ook:

Kijk in het bovengenoemde overzicht met aanbevolen winkels voor Aigle laarzen en schoenen wat er allemaal aan laarzen en schoenen van dit merk in Nederland en België te koop is en wat al dit schoeisel bij deze verkooppunten kost.