Alexander McQueen is een uniek modemerk, opgezet door een unieke designer. Misschien ken je het designmerk Alexander McQueen wel om de originele oversized sneakers, maar ze maken nog veel meer bijzondere Alexander McQueen schoenen en laarzen voor dames en heren.

Hier geven we informatie over de schoenen en laarzen van dit bijzondere schoenmerk.

Alexander McQueen schoenen kopen

Alexander McQueen schoenen en laarzen kun je niet zomaar bij iedere schoenenwinkel kopen. Maar onderstaande winkels bieden deze schoenen in Nederland aan:

Over Alexander McQueen

Het modemerk Alexander McQueen is genoemd naar de gelijknamige oprichter die bekend stond als een radicaal levende modeontwerper. McQueen was verslaafd aan drugs, leed aan depressies en pleegde op veertigjarige leeftijd zelfmoord door zichzelf op te hangen. Dat  was negen dagen nadat zijn moeder aan kanker was overleden.

Geheel in overeenstemming met zijn persoon waren ook de ontwerpen van Alexander McQueen controversieel en onconventioneel, maar ook vakkundig, gedegen en verzorgd. Zijn ontwerpen kenmerken zich door tegenstrijdigheden in het design, kracht versus breekbaarheid, traditioneel versus modern, behoudend versus veranderlijkheid

Alexander McQueen is in 1969 geboren in Londen als zesde en jongste kind van een Schotse taxichauffeur en een lerares maatschappijleer. Al kind begon hij al mode te ontwerpen voor zijn drie zussen en vanaf zijn zestiende jaar werkte hij voor diverse bekende Engelse kleermakers. En al op zijn 26e werd Alexander McQueen de opvolger van John Galliano als hoofdontwerper bij het Parijse modehuis Givenchy, onderdeel van de Louis Vuitton Mo√ęt Hennessy (LVMH) groep. Uiteindelijk bleek hij te rebels en provocerend voor dit modehuis en werd hij buiten de deur gezet waarna hij met het Italiaanse Gucci zijn eigen modelabel opzette. Ook bracht hij samen met een lijn sportschoenen uit onder zijn naam, deze Puma Alexander McQueen schoenen zijn nog steeds te koop.

Alexander McQueen werd vier maal de Brits Designer van het jaar (1996, 1997, 2001 en 2003). In 2010 overleed hij.

Na zijn dood zette Gucci zijn labels Alexander McQueen en McQ voort. Sarah Burton, de creative director van deze merken, ontwierp in 2011 de trouwjurk van Kate Middleton.

Alexander McQueen schoenen

Schoenen zijn altijd een belangrijk product geweest voor het modemerk Alexander McQueen. Vooral de oversized sneakers van het merk staan hoog aangeschreven in de modewereld. Maar ook andere schoenen voor dames en heren worden door dit designermerk gemaakt. Pumps, sandalen, ballerina’s, instappers, laarzen, veterschoenen, het aanbod aan Alexander McQueen schoenen is heel divers. Alexander McQueen kan deze schoenen en laarzen zelf niet meer ontwerpen, maar zeer getalenteerde designers ontwerpen deze schoenen en laarzen nog steeds in zijn stijl.

Kijk bij de eerder genoemde winkels voor alle Alexander McQueen schoenen en hun prijs.


Onderwerpen:
Alexander McQueen schoenen, sneakers, pumps, dames, Alexander McQueen laarzen.