Asics schoenen zijn sportschoenen en sneakers van hoge kwaliteit uit Japan. Asics is een groot sportmerk. Asics behoort tot de top vijf van fabrikanten van sportartikelen wereldwijd en is de materiaalleverancier van vele sportteams en nationale sportbonden. Dit geeft wel aan hoe goed de Asics sportschoenen en sportkleding zijn. Ook de Asics sneakers zijn van de beste kwaliteit. Hier informatie en aanbiedingen van Asics schoenen.

Hier koop je goedkoop Asics schoenen

Toch zijn Asics sneakers en sportschoenen heel betaalbaar. Kijk maar eens bij de onderstaande aanbiedingen van Asics schoenen om de Asics sneakers, andere streetwear en Asics sportschoenen tegen de laagste prijs te kopen.

Onderstaande winkels hebben het mooiste aanbod Asics schoenen tegen de laagste prijzen. Je vindt er ook andere Asics artikelen met korting.

Asics: Een innovatief schoenmerk

Asics is dan ook een merk die niet simpelweg de markt volgt maar die heel veel doet aan de ontwikkeling van schoenen en sportkleding. Het is een zeer innovatief merk. Asics maakt gebruik van veel nieuwe materialen en heeft specialisten in dienst de de lichaamsbewegingen van sporters bestuderen en vertalen naar sportmateriaal. Deze specialisten houden zich continue bezig met het verbeteren van de Asics schoenen, sportkleding en sportaccessoires.

Asics sportschoenen

Asics is in Nederland en België vooral bekend om zijn sneakers, maar naast sneakers levert Asics schoenen voor een heel breed scala aan sporten. Dat kunnen sporten zijn waarbij heel verschillende eisen aan de sportschoenen gesteld worden. Asics maakt sportschoenen voor voetbal, handbal, korfbal, volleybal, tennis, hockey, hardlopen, atletiek, wandelen en andere indoor en outdoor sporten.

Bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor Asics producten vind je al deze sportschoenen tegen de laagste prijzen. Vaak met een interessante korting.

Leuk om te weten

 • Asics mag dan een Japans merk zijn, de naam is uit het Latijn ontstaan. Asics is een afkorting voor Anima Sana In Corpore Sano, het Latijn voor ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.
 • Asics is in 1949 opgericht als Onitsuka. Deze naam kun je nog steeds terugvinden in de naam van het label Onitsuka Tiger. Onder deze naam verkoopt Asics sneakers.
 • Voordat oprichter Kihachiro Onitsuka zijn sportschoenenfabriek begon verdiende hij zijn geld met het verkopen van bier op de zwarte markt.
 • Basketbal is zeer populair in Japan. In 1949 was het echter nog een heel kleine sport. Het was Yukio Matsumoto, hoofdcoach van het basketbalteam van de middelbare school van Kobe, die Onitsuka overhaalde basketbalschoenen te maken. Deze coach speelde zo een heel belangrijke rol in het ontstaan van het grote sportmerk Asics.
 • Onitsuka werd door Matsumoto uitgelachen om het ontwerp van zijn eerste basketbalschoen. Deze leek meer op een rieten sandaal dan op een basketbalschoen.
 • Het zien van een maaltijd octopuspoten op een terras inspireerde Onitsuka om zuignappen te gebruiken voor zijn basketbalschoenen. Deze zorgen er voor dat spelers snel kunnen stoppen en starten zonder uit te glijden.
 • Toen Etheopier Abebe Bikila in 1956 de Olympische marathon won had Asics een probleem. De olympisch kampioen deed dit namelijk op blote voeten, een slechtere reclame om schoenen te verkopen was niet mogelijk. Bikila moest dus op schoenen gaan lopen! Onitsuka zocht hem persoonlijk op toen Bileka in Japan de Marathon van Mainichi ging lopen en maakte Bikila wijs dat er in Japan zo veel glas op straat lag dat op blote voeten geen optie was. Met een speciaal voor hem ontworpen ultralichte schoenen uit de latere Asics fabriek won Adebe Bikila de Marathon van Mainichi.
 • Om het 10-jarige bestaan van zijn fabriek te vieren gaf Onitsuka in 1958 de helft van de aandelen weg aan zijn werknemers. Nog eens 20 procent werd aan werknemers te koop aangeboden zodat Onitsuka nog maar voor minder dan een derde eigenaar was van zijn fabriek.
 • In 1977 gingen sportschoenenfabrikant Onitsuka, sportkledingfabrikant GTO en kledingfabrikant Jelenk samen en vormde een fusiebedrijf dat de naam Asics kreeg.
 • In Nederland is Asics officieel sponsor van de NOC*NSF. Ook zijn ze materiaalsponsor van onder andere de NeVoBo (de volleybal bond) en de KNAU (de atletiek unie).
 • Asics levert sneakers en sportschoenen voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Kijk bij de aanbiedingen van Asics schoenen die je bovenaan deze pagina vindt.
Zie ook:
 
 
Onderwerpen:
Asics schoenen, Asics sneakers, sportschoenen, sportkleding.