Australian schoenen zijn sportieve schoenen uit… Italië. Het naam van het modemerk is een ode aan de Australische tennissers die toen het wer opgericht de tenniswereld domineerde.

Australian is dan ook begonnen als merk voor tenniskleding en tennisschoenen. Inmiddels is het aanbod heel veel groter, maar Australian schoenen hebben nog wel altijd een sportieve uitstraling.

Het schoenen-assortiment van Australian omvat vele stoere en sportieve mannenschoenen. Vooral sneakers, maar ook veterschoenen, enkelboots en hoge herenschoenen.

Australian schoenen zijn een ideale mix van casual en sportiviteit. Het moederbedrijf van Australian is L’Alpina, een modemerk dat na de tweede wereldoorlog ski-kleding en vrijetijdskleding ging maken. Onder de naam Australian ging het Italiaanse merk tenniskleding en tennisschoenen verkopen. De grote doorbraak kwam echter niet via het tennis maar via de gabber-scene die Australian in de jaren 90 omarmde. Ook nadat de gabbers weer van het toneel verdwenen waren bleef Australian een bekend merk. Australian slaagt er dan ook prima in steeds weer op nieuwe trends in te spelen. Daardoor blijft het merk hip en trendy.