Goede babyschoenen zijn belangrijk voor een baby, vooral als deze zijn eerste stapjes gaat zitten. Aan welke voorwaarden moet een goede babyschoen voldoen, en welke merken maken de beste babyschoenen?
Wij kijken hier naar de beste babyschoenen. Schoenmerken die babyschoenen maken die gezond zijn voor de babyvoetjes, plezierig zitten, er leuk uitzien en een redelijke prijs hebben.
Goedkope babyschoenen van kunststof of plastic zijn sterk af te raden. Plastic kan de babyvoetjes doen zweten en dat kan weer irritatie geven. Ook zijn deze babyschoenen vaak slap en bieden ze weinig steun. Steun is juist belangrijk bij schoenen voor kleine kinderen omdat ze bijdragen aan de ontwikkeling van de houding van het kind.
Goede babyschoenen zijn van leer. het is belangrijk dat het leer soepel is, evenals de zool.

Tips:

De beste babyschoenen (merken)

Wat zijn goede merken voor babyschoenen? De onderstaande merken staan er om bekend dat ze babyschoenen van hoge kwaliteit leveren.

Shoesme babyschoenen staan bekend om hun geweldige pasvorm en hun perfecte zolen. Bovendien hebben Shoesme babyschoenen bekend om hun hippe en eigentijdse design. Het Nederlandse Shoesme levert diverse series kinderschoenen. De Baby Proof serie is bedoelt voor de allerkleinsten. Het zijn soepele zachte schoentjes met een anti-slip zooltje voor de allereerste stapjes. De Extreme Flex serie is bedoeld voor de dreumes die echt gaat stappen. Deze extreem flexibele babyschoenen vormen zich helemaal rond het voetje.
Robeez maakt heel vrolijke babyschoenen en peuterschoenen die zowel qua uiterlijk als qua draagcomfort graag door kleintjes gedragen worden. Hun eerste stapjes Robeez schoenen zijn net zo gezond als het lopen op bote voeten (dat nog altijd het best is voor je voeten).
Het Italiaanse Chicco is vooral bekend om zijn speelgoed maar ze maken ook heel goede, mooie en gezonde babyschoenen. Chicco babyschoenen zijn babyschoenen van heel hoge kwaliteit, de designers werken samen met voetspecialisten en kinderartsen om optimale schoenen voor baby’s en peuters te ontwikkelen. Vooral de fysiologische anti-slipzolen van Chicco worden veel geprezen. Deze dragen bij aan een optimale vorming van de voetholte.
Ben je op zoek naar een waanzinnig hip babyschoentje? Kijk dan eens naar de collectie van Bardossa. Bardossa babyschoenen zijn piepkleine replica’s van hippe schoenen die volwassenen ook dragen. Een vachtlaarsje, een moccassin, een luxe veterschoen, een panterprintje, ballerina’s, snowboots, Bardossa heeft het allemaal in baby maatjes.
Maar hoe veel aandacht er ook aan het design is besteed, de pasvorm en kwaliteit zijn ook heel belangrijk bij Bardossa. Het zijn gezonde babyschoenen van hoge kwaliteit met een spectaculair uiterlijk.
De naam Jochie doet vermoeden dat meisjesbaby’s hier aan het verkeerde adres zijn, maar dat is absoluut niet het geval. De naam Jochie is samengesteld uit de voornamen van de oprichters (Jo en Chiel) en maakt net zo goed meisjesschoenen als jongensschoenen. Jochie begon in 1951 in Rijen met het maken van babyschoenen. Tegenwoordig maakt Jochie vooral schoenen voor iets oudere kinderen, maar ze hebben nog steeds mooie babysschoenen van prima kwaliteit.
Brakkies en Braqeez zijn twee merknamen van dezelfde Nederlandse fabrikant van kinderschoenen van hoge kwaliteit. De naam Brakkies wordt meestal voor de kleinste maatjes gebruikt (t/m maat 27). Brakkies babyschoenen zijn modieus en hip en de kwaliteit van de Brakkies is prima terwijl de prijs – gezien de kwaliteit – erg meevalt.

Babybotte
Heel goede en heel gezonde babyschoentjes uit Frankrijk. Babybotte maakt al sinds 1948 babyschoenen en heeft in de loop der tijd veel bijgedragen aan de ontwikkeling van schoenen voor babies. Aanvankelijk was Babybotte een specialist in babyschoenen, maar later gingen ze ook kinderschoenen voor wat oudere kinderen maken.

Easy Peasy
Hoewel ze tegenwoordig ook andere kinderschoenen maken is Easy Peasy van oorsprong een merk dat zich helemaal gespecialiseerd had in babyslofjes en sloffen voor kinderen. Nog steeds kan je bij Easy Peasy terecht voor babysloffen van hoge kwaliteit. De keuze is zeer groot. Easy Peasy maakt al haar schoenen op een ecologische manier van eerlijke materialen.

Little Indians
Little Indians is een hip Nederlands merk in babymode en peutermode dat ook hele leuke babyschoentjes maakt.

Voor hippe babyschoenen kun je ook terecht bij het bekende Italiaanse modemerk Replay. Replay Footwear heeft een heel diverse collectie babyschoenen. Deze zijn zeker zo hip als je van een merk als Replay mag verwachten.

Zie ook: Babyschoenen tips

Onderwerp:
Hier boven vind je de beste babyschoentjes, de beste babyslofjes en andere beste schoentjes baby. Ook vind je aanbiedingen van de beste babyschoenen bij de beste en goedkoopste aanbieders.