Nog niet lang geleden kwam je slippers alleen tegen op het strand, bij het zwembad en af en toe op de camping. Maar er is de laatste jaren veel veranderd. Slippers zijn nu ook hip schoeisel voor zomers op straat.

Naast de traditionele slippers, tegenwoordig vaak badslippers genoemd, kwam er namelijk een hippe variant. Met deze teenslippers, ook wel flip flops genoemd, mag je overal gezien worden.

Zelfs de meest hippe schoenmerken hebben tegenwoordig slippers in hun collectie. Daarnaast zijn er gespecialiseerde merken als Havaianas en Ipanema die zich helemaal op (teen)slippers richten.
Kijk hier voor de aanbiedingen van slippers.

Op het strand, bij het zwembad en in de tuin zijn slippers al een hele tijd. De standaard slippers (die na de komst van de teenslippers meestal badslippers of sportslippers genoemd worden), bestaat uit een min of meer stevige zool die aan de bovenkant is voorzien van een kap of beugel aan de voet.

De hippies droegen hun slippers al op straat maar de echte doorbraak van de slipper kwam toen het merk flip flop met de eerste echte teenslippers op de markt kwam. Deze slippers werden in korte tijd razend populair.

Tegenwoordig maakt bijna ieder groot of hip schoenenmerk teenslippers en daarnaast zijn er veel outdoor merken en slipper specialisten die mooie en goede teenslippers maken. Kijk bij de beste merken teenslippers voor meer informatie.

Badslippers

Badslippers waren lange tijd niet zo hip als teenslippers, maar deze slippers zijn aan een comeback bezig. Bovendien draagt niet iedereen graag teenslippers. Door hun brede band boven de voet voelen badslippers (sportslippers) meer aan als gewone schoenen, maar toch schiet je makkelijk aan. Zoals de naam badslippers al verraadt worden deze slippers vooral bij het zwembad gedragen. Badslippers kunnen dan ook prima tegen water en zitten ook als ze nat zijn comfortabel.

Een andere benaming voor badslippers is sportslippers. Na het sporten worden deze slippers immers ook vaak gedragen.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor goede badslippers en teenslippers voor weinig geld.

Zie ook: Slippers. Aanbiedingen , tips, informatie

Onderwerpen:
Badslippers, sportslippers, herenslippers, jongensslippers, kinderslippers, teenslippers, damesslippers, meisjesslippers, slippers.