Ballerina’s

Ballerina’s zijn comfortabele damesschoentjes die zowel in de vrije tijd als bij meer formele en feestelijke gelegenheden gedragen kunnen worden.
Zoals de naam aangeeft zijn deze schoenen afgeleid van balletschoenen, maar ze zijn niet om op te sporten of dansen maar voor gewoon dagelijks gebruik.

Een andere naam voor ballerina’s is flatjes. In het Engels heten deze damesschoenen flats.

Koop de beste ballerina’s voor weinig geld

Dit zijn de beste winkels waar je online ballerina’s kunt kopen. Met het grootste ballerina aanbod en de laagste prijzen:

Beste ballerina schoenenmerken

Ballerina’s zijn damesschoenen die je in de garderobe van vrijwel iedere vrouw tegenkomt. De vraag, en daarmee ook het aanbod, aan deze schoenen is dan ook bijzonder groot.

Vrijwel ieder schoenenmerk dat damesschoenen maakt heeft dan ook meerdere ballerina schoenen in de collectie. Of dat nu een luxe A-merk schoenen of een budget schoenenmerk is.

Maar het aanbod aan ballerina schoenen van het ene schoenmerk is veel mooier, uitgebreider en beter dan het aanbod aan ballerina’s van het andere schoenenmerk.

Hierboven vind je een overzicht met beste ballerina schoenenmerken. Hieronder zullen we nog een paar van deze beste ballerina merken nader bekijken.

Si ballerina’s

De eerste ballerina’s die we willen noemen zijn de Si ballerina’s. Het Spaanse schoenenmerk Si is gespecialiseerd in ballerina schoenen en instappers.

Als specialist in dit soort damesschoenen brengt Si een breed assortiment ballerina’s uit in tal van modellen en kleuren.

Bovendien zijn deze Si ballerina schoenen zeer goed van kwaliteit.

Tommy Hilfiger ballerina’s

Ook Tommy Hilfiger ballerina’s willen we even apart noemen. Bij het horen van de naam Tommy Hilfiger kijken veel mensen verschrikt naar hun portemonnee, maar de kosten van Tommy Hilfiger ballerina’s vallen reuze meer, vooral voor zulke mooie goed afgewerkte ballerina’s van zo’n hoge kwaliteit.

Kijk bij de Tommy Hilfiger ballerina’s voor aantrekkelijke aanbiedingen bij de beste aanbieders.

Fred de la Bretoniere ballerina’s

Ook de Nederlandse schoenenontwerper Fred de la Bretoniere heeft altijd mooie ballerina schoenen in zijn collecties.

Vooral in de zomercollectie van Fred de la Bretoniere vinden we veel mooie zomerse ballerina’s.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste merken ballerina’s voor nog veel meer goede schoenenmerken die uitblinken in hun aanbod aan ballerina schoenen.

Verschillende ballerina’s

De klassieke ballerina is een eenvoudige instapper voor dames. In al hun eenvoud staan deze schoentjes heel elegant en door hun neutrale uiterlijk passen ze overal bij.

Maar op deze eenvoudige ballerina zijn veel varianten ontstaan. Er werden allerlei versieringen als kraaltjes, lintjes en studs op de ballerina’s losgelaten, maar ook op het ballerina model zelf kwamen steeds meer variaties.

Hieronder een aantal varianten op ballerina’s:

Peeptoe ballerina’s

Zo zijn er de peeptoe ballerina’s. Bij deze ballerina schoenen zijn de tenen zichtbaar. Er zijn ook varianten waarbij de hiel open is, maar dat is geen verplichting om een schoen peeptoe ballerina te noemen. De versies met een open teen en open hiel komen al aardig in de buurt van de sandaal.

De hoeveelheid teen die je ziet kan erg per ballerina model verschillen. Soms is het maar een klein deel van de tenen die je kunt zien. Hou daar rekening mee als je kiest voor peeptoe ballerina’s om je mooi gelakte teennagels te showen.

De peeptoe ballerina is met zijn open voorkant een sierlijk schoentje die vooral geschikt is voor de zomer.

Slingback ballerina’s

De slingback ballerina is een andere ballerina-variant. Bij deze versie van de ballerina bevindt zich een bandje aan de achterkant waar de klassieke ballerina’s van achter helemaal gesloten zijn.

De slingback ballerina lijkt op een sandaal met een gesloten voorkant.

Ook de slingback ballerina is evenals de sandaal een echte zomerschoen. Het zijn vaak elegante modieuze zomerschoentjes.

Schachtballerina’s

Bij schachtballerina’s is er op de ballerina een constructie aangebracht waardoor de schoen om de enkels sluit. Soms gebeurt dit uitsluitend door enkelbandjes.

En zo kunnen ontwerpers zich op de ballerina uitleven en ontstaan er telkens nieuwe creaties die soms nauwelijks nog als ballerina’s te herkennen zijn. Maar mooie modieuze damesschoenen zijn dit zeker.

Opvouwbare ballerina’s

Een heel unieke soort damesschoenen zijn de opvouwbare ballerina’s. Dit zijn ballerina schoenen die je heel makkelijk mee kunt nemen omdat je ze op kunt vouwen en in je tas kunt stoppen. Goede opvouwbare ballerina’s nemen nauwelijks ruimte in je tas in.

Opvouwbare ballerina’s kun je meenemen zodat je je representatieve maar weinig comfortabele pumps kunt uitschoppen en kunt vervangen door een paar meer comfortabele ballerina’s. Of je vervangt de sneaker die je op straat droeg op de plaats van bestemming voor opvouwbare schoenen.

Opvouwbare ballerina’s zijn dus heel functioneel. Maar goede opvouwbare ballerina schoenen van goede schoenenmerken als K&S (Kennel & Schmenger), s,Oliver, Desigual of Ash zien er vaak ook nog eens heel mooi uit.

Ballerina’s voor tieners

Niet alleen bij dames, maar ook bij tienermeisjes zijn ballerina’s populaire schoenen. Het zijn dan ook schoentjes die heerlijk zijn om te dragen en er ook nog eens leuk en modieus uitzien.

Voor tieners zijn er veel speciale ballerina’s voor tieners te koop. Het verschil zit hem daarbij niet zozeer in de maten (tienermeiden hebben immers over het algemeen geen kleinere voeten dan volwassen dames) maar in de uitstraling van de ballerina schoenen.

De meeste van deze tiener ballerina’s hebben een vlotte, moderne en sportieve uitstraling. Het zijn de ballerina’s zoals meisjes deze graag dragen.

Meer tips ballerina’s

Kijk bij de bovengenoemde artikelen voor alle informatie over alle soorten ballerina’s, de beste merken en aanbiedingen bij de belangrijkste winkels in Nederland.

Onderwerpen:
Ballerina’s, ballerina schoenen, dames, meisjes.