Normaal gesproken is de ballerina een echte instapper. Een schoen zonder veters, riempjes of bandjes. Maar er zijn uitzonderingen. Hier kijken we naar ballerina’s met een bandje of riempje. Dit zijn sportieve platte damesschoenen, maar dan wel met een meer modieuze uitstraling dan gewone ballerina schoenen.

In onze serie over verschillende soorten ballerinas kijken we na de slingback ballerina’s  en de peeptoe ballerina’s dit maal naar de ballerina’s met een bandje of riempje.

Zijn deze schoenen nog wel ballerina’s? Daar kun je over twisten. Sommige modellen lijken op de traditionele ballerina, maar zijn slechts voorzien van een bandje voor de sier of voor meer draagcomfort, maar er zijn ook ballerina’s met een bandje die veel meer open zijn, en dat bandje dus nodig hebben om aan de voet te blijven zitten. Dit zijn een soort sandalen met de voorkant en achterkant van de ballerina. Kijk bij de aanbiedingen ballerina’s voor voorbeelden van alle soorten ballerina’s met een bandje.

El Naturalista ballerinas

De voorkant en achterkant van een ballerina is hetgeen dat deze damesschoenen met elkaar gemeen hebben, evenals natuurlijk het bandje of riempje waar het hier om draait.

Een andere overeenkomst tussen alle ballerina’s met een bandje is de platte onderkant. Ballerinas worden niet voor niets flats genoemd, zonder platte onderkant geen ballerina, ook al zijn er natuurlijk ook weer uitzonderingen in de vorm van ballerina”s met een klein hakje.

Think! ballerinas

Kijk bij bovengenoemde mooiste ballerina’s voor voorbeelden van ballerina schoenen met een bandje in alle stijlen.

Zie ook: Meer tips ballerina’s

Onderwerp:
Meestal is een ballerina een instapper die op de wreef geheel open is. Alleen boven de tenen en aan de zijkanten zijn deze ballerina’s gesloten en alleen die delen van de ballerina schoenen zorgen er dus voor dat de schoen aan je voet blijft zitten. Soms is een ballerina echter ook voorzien van één of meer bandjes of riempjes. Dat bandje of riempje zorgt er voor dat de ballerina’s beter aan je voet blijven zitten. Ook kunnen bandjes of riempjes de ballerina’s een modieuzer uiterlijk geven.