De traditionele hardloopschoen komt steeds meer onder vuur te liggen. Steeds meer deskundigen zijn er van overtuigd dat hardloopschoenen met een dikke dempende zool en een hielversteviging de kans op blessures nier verminderen.

Volgens sommige specialisten geven veel goedkopere hardloopschoenen (die minder steun geven) zelfs een lagere kans op blessures tijden het hardlopen. Maar wat voor schoenen moet je dan wel dragen tijdens het hardlopen?

Twee derde van alle hardlopers heeft te maken met één of meerdere blessures. De standaard hardloopschoenen kunnen dit hoge percentage niet voorkomen. Ook niet al dit dure hardloopschoenen van een goed sportmerk zijn.

Er bestaan zelfs onderzoeken die aantonen dat goedkope hardloopschoenen zelfs twee keer minder kans op blessures geven. Dit komt waarschijnlijk omdat deze goedkope hardloopschoenen minder steun en demping geven en zodoende de voet op een meer natuurlijk manier laten bewegen. Hierdoor worden de spieren veel beter getraind dan bij sportschoenen met veel demping en steun en worden de spieren in een later stadium veel minder snel overbelast.

Barefoot Running

Steeds meer hardlopers krijgen dit door en kiezen daardoor voor barefoot bunning. barefoot running is het tegenovergestelde van lopen op hardloopschoenen die veel steun geven.

Zoals de naam barefoot running aangeeft loop je bij deze vorm van de hardloopsport op blote voeten. Omdat dat in Nederland niet aan te raden is (er liggen te veel scherpe voorwerpen op de weg) wordt er bij Barefoot Running gebruik gemaakt van flexibele hardloopschoenen met een kunstmatige voetzool.

Bij deze barefoot running schoenen beweegt de voet op een natuurlijke wijze en worden de spieren in het onderbeen getraind waardoor er een betere balans en controle ontstaat.

Zie ook:

In tegenstelling tot bij traditionele hardloopschoenen komt de druk tijdens het lopen niet op de hak te liggen (wat in strijd is met miljoenen jaren aan evolutie), maar op de voorvoet en middenvoet, net zoals dat in de natuur gebeurd.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van hardloopschoenen voor goede barefoot running schoenen bij de beste winkels voor barefoot schoenen tegen de laagste prijs. Kijk daar bijvoorbeeld bij de merken New Balance, Vibram en Nike (met de Nike Free Run en de Nike Flex).

De barefoot hardloopschoenen van onder andere Nike en New Balance zien er op het eerste gezicht uit als normale sportschoenen, alleen zijn ze veel flexibeler. De barefoot schoenen van Vibram hebben de vorm van een voet (zie foto).
Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen voor barefoot schoenen en andere hardloopschoenen tegen de laagste prijs.

Onderwerpen:
Barefoot running schoenen, barefoot schoenen, barefoot hardloopschoenen.


Productselectie: Amazon