Basketbalschoenen zijn in Nederland populairder dan de basketbalsport. Dat komt omdat basketbalschoenen ook veel op straat gedragen worden. Met name de Air Jordan basketbalschoenen van Nike zijn naast sportschoenen ook echte streetwear.

Overzicht aanbiedingen basketbalschoenen

Wil je weten welke basketbalschoenen er in Nederland en België allemaal te koop zijn? En wat de goedkoopste aanbieders van al deze schoenen zijn? Kijk dan bij de aanbiedingen van basketbalschoenen voor een compleet overzicht van al deze schoenen. Je vindt hier meer dan 600 basketbalschoenen voor dames, heren en kinderen.

Nike Air Jordan basketbalschoenen

Toen Nike de basketbalster Michael Jordan voorstelde een lijn basketbalschoenen onder zijn naam uit te brengen was Jordan aanvankelijk helemaal niet zo enthousiast. Maar al snel na de release van de Nike basketbalschoenen in 1984 bleken de Air Jordans niet minder dan een sensatie.

En nu, bijna 35 jaar later zijn de Air Jordan schoenen nog steeds de populairste basketbalschoenen. Ook bij de jeugd die nog niet geboren was toen Michael Jordan met basketbal stopte.

Air Jordans op straat

In Nederland worden Air Jordan schoenen meer op straat gedragen dan in de sporthal. Nike heeft dan ook speciale streetwear versies gemaakt van de populaire basketbalschoen. Beter geschikt voor gebruik op straat, maar natuurlijk wel met het kenmerkende logo van de dunkende Michael Jordan.

Andere basketbalschoenen voor op straat

Maar natuurlijk zijn de Air Jordans niet de enige basketbalschoenen die je op straat tegenkomt. Nike heeft nog veel meer streetwear-versies van basketbalschoenen in de collectie, en ook de beroemde Converse All Stars komen voort uit het Amerikaanse basketball.

En wat te zeggen van de basketbal-sneakers van sportmerken als Puma, Adidas, Reebok, Under Armour en Asics.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle goede basketbalschoenen voor zaal en straat die in Nederland te koop zijn.


Onderwerpen:
Basketbalschoenen, basketballschoenen, Nike, basketbal schoenen, basketball schoenen.