België kent enkele goede schoenenfabrikanten die mooie betaalbare schoenen maken voor dames, heren en kinderen. Veel van die Belgische schoenen zijn ook in Nederland te koop.

Wij kijken hier naar de beste Belgische schoenenmerken. Al deze Belgische schoenen zijn van prima kwaliteit, mooi en heel betaalbaar.

Bikkembergs
Bikkembergs is een sportief Belgisch modemerk dat ook heel mooie en heel goede schoenen maakt. Met merk van de Belgische ontwerper Dirk Bikkembergs is vooral bekend om zijn sneakers en andere sportieve schoenen, Bikkembergs was de officiële kledingontwerper van Inter Milan. De collectie Bikkkembergs schoenen is echter veel breder. De Belgische schoenen van Bikkembergs zijn er in alle soorten en modellen, voor heren, dames, jongens, meisjes en zelfs baby’s.

River Woods
Een ander groot merk Belgische schoenen is River Woods. De schoenen en laarzen van dit Belgische lifestyle modemerk, met een heel Amerikaanse uitstraling, zijn sterk, stoer, robuust en sportief. Vooral de laarzen en hoge sneakers van dit Belgische schoenenmerk zijn bekend, maar de collectie van River Woods is veel groter. Dit merk Belgische schoenen maakt alle modellen voor dames, heren en kinderen die je je kunt voorstellen. Van snowboots en sportschoenen tot sandalen en slippers, van dansschoenen tot zakelijke schoenen, van sneakers tot pumps. River Woods is een echt Belgisch allround schoenenmerk dat alle moglijke schoenen maakt en tegen betaalbare prijzen aanbiedt.

Sweet Lemon
Sweet Lemon is een Belgisch schoenenmerk met zijn hoofdvestiging in Terhulpen. Sweet Lemon is gespecialiseerd in damesschoenen en dameslaarzen. Deze worden in België ontworpen en in Italië gemaakt. Sweet Lemon is een echt kwaliteitsmerk dat unieke schoenen en laarzen van hoge kwaliteit maakt. De stijl is modieus en origineel, en alle schoenen en laarzen van dit Belgische schoenmerk zijn volgens de laatste trends ontworpen.

Bana  / Bana & Co
Belgische kinderschoenen worden gemaakt door Bana. Dit zijn mooie kinderschoenen voor jongens en meisjes van uitstekende kwaliteit. De Belgische schoenfabrikant Banaline brengt deze kinderschoenen onder twee labels uit: Bana en Bana & Co. Daarbij zijn de Bana & Co de goedkopere schoenen. Goede kinderschoenen die heel betaalbaar zijn, terwijl onder het label Bana de duurdere en meer exclusieve kinderschoenen verkocht worden.

Noë
Heel andere Belgische schoenen zijn de damesschoenen van Noë. Noë is een Belgisch schoenenmerk dat in 2008 is opgericht en in eerste instantie naam maakte met pumps in vele kleuren. Inmiddels maakt Luca Dereu (de eigenaar en ontwerper van Noë schoenen) veel meer damesschoenen. Onder de naam Noë worden nu ook hoge laarzen, ballerina’s en enkellaarsjes verkocht. Noë is een merk Belgische schoenen dat sterk in opkomst is.

Klik op de namen van de Belgische schoenmerken om de aanbiedingen van de schoenen van deze fabrikanten te zien.


Onderwerpen:
Schoenmerken België, Belgische schoenmerken, schoenenmerken uit België, Belgische schoenen in Nederland kopen.